ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι τοποθετείται ο Πιττάτζιης για το ρεπορτάζ του Al Jazeera

«Γιατί ανέμεναν ένα ολόκληρο χρόνο να τα δημοσιεύσουν»

Την δική του εκδοχή για το ρεπορτάζ του δικτύου Al Jazeera το οποίο προκαλεί έντονες αντιδράσεις, δίδει ο δικηγόρος Αντρέας Πιττάτζιης.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Για τα όσα έχουν δημοσιευθεί από το δίκτυο Al Jazeera και εμπλέκουν τόσο εμένα προσωπικά όσο και το γραφείο μου, επιθυμώ να αναφέρω τα ακόλουθα. Από τη πρώτη στιγμή, πέρσι τον Οκτώβριο του 2019, διαπίστωσα ότι τα πρόσωπα που επισκέφθηκαν το γραφείο μου επιθυμούσαν τρόπους παράκαμψης των κανόνων και διενέργειας παράνομων δραστηριοτήτων. Επειδή προσπαθούσα να συλλέξω στοιχεία τόσο για τους ιδίους όσο και για αυτόν που εκπροσωπούσαν, προσπάθησα να αλιεύσω πληροφορίες για να προβώ σε αναφορά τους στις αρχές. Για τούτο προσπαθώντας να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους, τους είπα διάφορα ανυπόστατα πράγματα τα οποία αποσπασματικά δημοσίευσαν.


Οι επιλογές ΑΚΕΛ για Τζιοβάννη


Μεταξύ άλλων ενεργειών που έκαμα, από την πρώτη στιγμή έγινε εσωτερική αναφορά. Ακολούθως, την πρώτη εργάσιμη μέρα μετά τις συναντήσεις μας, ενημέρωσα τον Δικηγορικό Σύλλογο και υπέβαλα την ίδια μέρα λεπτομερέστατη αναφορά στην Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟ.Κ.Α.Σ.). Στην αναφορά μου, ενημέρωσα τις αρχές ότι προσπάθησα να αλιεύσω πληροφορίες με πρόθεση την αναφορά των.

Όταν πριν 20 μέρες ενημερώθηκα ότι οι εν λόγω «μεσίτες» που ήρθαν στο γραφείο μου ήταν υπο κάλυψη πράκτορες του Al Jazeera, ενημέρωσα το εν λόγω δίκτυο για όλες μου τις ενέργειες και τους κάλεσα εάν επιθυμούσαν να φέρω στη προσοχή τους γραπτές αποδείξεις των ανωτέρω ενεργειών. Το Al Jazeera δεν απάντησε ούτε και ενδιαφέρθηκε να τους προσκομίσω τα στοιχεία αυτά.

Επιφυλάσσομαι όπως τις επόμενες μέρες, στο μέτρο που νομικά μπορώ (αφού απαγορεύεται η αποκάλυψη του περιεχομένου της αναφοράς μου στις αρχές της Δημοκρατίας), να παραθέσω τέτοια στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τα ανωτέρω.

Διερωτώμαι πραγματικά, δεν τους ενδιέφερε που έγινε αναφορά στις αρχές του κράτους; Διερωτώμαι πραγματικά, από τον Οκτώβριο του 2019 που ήρθαν στο γραφείο μου, γιατί ανέμεναν ένα ολόκληρο χρόνο να τα δημοσιεύσουν, πράγμα που έπραξαν τις ίδιες μέρες που η Τουρκία εισέβαλε εκ νέου στη πόλη της Αμμοχώστου; Τώρα που μας κτυπά ο συμμαχικός τους Αττίλας και προσπαθεί να μας διαβρώσει στην Ευρώπη, έβγαλαν από τη φαρέτρα τους τα δηλητηριώδη βέλη που φύλαγαν να τα χρησιμοποιήσουν την κατάλληλη στιγμή. Όποια κι αν ήσαν τα κίνητρά τους, δεν μπορούν να αναιρέσουν τις νενομισμένες ενέργειες που έγιναν απο τη πρώτη στιγμή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X