ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ερντογάν: «Δεν θα σώσει την Ελλάδα η στήριξη ΗΠΑ και Ευρώπη»

«Οι δυτικές χώρες προτίμησαν να παίξουν τους τρεις πιθήκους μπροστά στις τραγωδίες»

ΚΥΠΕ

Δεν θα σώσει την Ελλάδα η στήριξη από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απευθυνόμενος στον Ελληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε σχέση με την πολιτική της Ελλάδας στη Δυτική Θράκη, του είπε «συνέλθετε».

Σε ομιλία του στους Επαρχιακούς Προέδρους του κόμματός του, ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι «με την παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Μεσόγειος, όπως και άλλες περιοχές όπου κυριαρχούσαν οι πρόγονοι μας, παραδόθηκε στις αναταραχές, τις συγκρούσεις και την ιμπεριαλιστική κατοχή». 

Συνεχίζοντας εξέφρασε λύπη «για το γεγονός ότι η Μεσόγειος, που υπήρξε το λίκνο των πολιτισμών σε όλη την ιστορία, είναι γνωστή σήμερα για την ένταση, τον ενεργειακό ανταγωνισμό και πρόσφατα για τους θανάτους μεταναστών». Όπως υποστήριξε, «χιλιάδες καταπιεσμένοι, οι οποίοι έφυγαν από τον εμφύλιο και τις σφαγές στη Συρία, άφησαν την τελευταία τους πνοή στα μανιασμένα νερά της Μεσογείου», προσθέτοντας ότι «οι δυτικές χώρες αντί να αποτρέψουν αυτούς τους θανάτους που συνεχίζονται για 11 χρόνια, προτίμησαν να παίξουν τους τρεις πιθήκους μπροστά στις τραγωδίες». 

Ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε ότι «σχεδόν σε κάθε χώρα της Ευρώπης, ειδικά στο στρατόπεδο του Λαυρίου στην Ελλάδα, προστατεύονται οι δολοφόνοι που χύνουν το αίμα των πολιτών μας». 

Ισχυρίστηκε ότι γνωρίζουν πολύ καλά «τις προθέσεις εκείνων που προκάλεσαν την Ελλάδα να μας επιτεθεί», και πρόσθεσε ότι «ενώ θα θέτουμε τα όρια σε εκείνους που δεν έχουν όρια, δεν θα παρεκκλίνουμε από τους στόχους μας και θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με αποφασιστικότητα. Δεν θα επιτρέψουμε βρώμικα σενάρια. Τα όπλα που συσσωρεύτηκαν στη Δυτική Θράκη και στα νησιά δεν σημαίνουν τίποτα για εμάς. Η δύναμή μας είναι πολύ πέρα ​​από αυτά. Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι αυτό σημαίνει μυστική κατοχή για την εν λόγω χώρα. Πιστεύετε ότι η υποστήριξη από την Αμερική και την Ευρώπη θα σας σώσει; Δεν σας σώζει. Απλώς κάνετε πατινάζ, τίποτα άλλο». 

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη, «θέλουμε να υπενθυμίσουμε στην Ελλάδα και  στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, που ενοχλείται από τη χρήση του χαρακτηρισμού τουρκικό για οποιοδήποτε σύλλογο ή σχολείο στη Δυτική Θράκη... Συνέλθετε».

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ακόμη «δεν θα διστάσουμε ποτέ να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του έθνους μας και των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας στη Γαλάζια Πατρίδα μέχρι τέλους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση