ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαμός στη Βουλή - Επίθεση Θεμιστοκλέους σε Ξάνθου: «Δαμαί είσαι ένα τίποτε»

Οι δηλώσεις για το περιστατικό από την Έφη Ξάνθου

24news team

Έντονος καβγάς, που θύμισε «πεδίο μάχης», εκτυλίχθηκε σήμερα στην Βουλή των Αντιπροσώπων, όταν ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ, Ανδρέας Θεμιστοκλέους, κατά την διάρκεια της συνεδρίας της Επιτροπής Παιδείας, επιτέθηκε φραστικά και όχι μόνο, προς την κοινοβουλευτική συνεργάτιδα των Οικολόγων, Έφη Ξάνθου. Τα αίματα άναψαν για τα καλά, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση ψυχραιμότερου Βουλευτή για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Σύμφωνα με δηλώσεις της κας. Ξάνθου, στο 24News, ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ, της επιτέθηκε διότι, η ίδια, δεν είναι βουλευτής αλλά κοινοβουλευτική συνεργάτιδα. Χαρακτηριστικά ο κος. Θεμιστοκλέους είπε, «Δαμαί είσαι ένα τίποτε, να βγεις έξω. Όταν εκλεγείς από τον λαό, θα έχεις και δικαίωμα λόγου στην Βουλή», κάνοντας μάλιστα επιθετική χειρονομία με τα χέρια του.

Ακολούθως, σύμφωνα με την κα. Ξάνθου, ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ, «σηκώθηκε απειλητικά», κατευθυνόμενος προς το πρόσωπό της, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την ίδια: «Βουλευτής που ήταν στην αίθουσα αναγκάστηκε να τον σταματήσει». Ο κ. Θεμιστοκλέους, κατά τα λεγόμενα της κας. Ξάνθου, «Ήταν επιθετικός. Ο βουλευτής του ΕΛΑΜ, έχει επανειλημμένος προβεί σε τέτοιες ενέργειες μέσα στην Βουλή, ενώ το θέμα έχει τεθεί ενώπιων της Προέδρου της Βουλής», όπως τόνισε η εκπρόσωπος των Οικολόγων. «Έχει καταδικαστεί το περιστατικό από όλους τους βουλευτές και τα κόμματα», διευκρίνισε η κα. Ξάνθου.

Επιπλέον έχει ετοιμαστεί επιστολή από το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, με θέμα την παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας των Βουλευτών. «Είναι η 3η του θητεία μέσα στη Βουλή. Είναι απαράδεκτο να αγνοεί τον κώδικα δεοντολογίας», δήλωσε η κα. Ξάνθου.

Ακολουθούν αναλυτικά οι δηλώσεις της κα. Ξάνθου για το περιστατικό με τον κ. Θεμιστοκλέους:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση