ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καταγγελία Χριστοδουλίδη κατά ΡΙΚ για παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία

Η ανακοίνωση του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Ανακοινώσεις

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου Μιχάλη Μιχαήλ, απέστειλε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κάνοντας λόγο για δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων σε σημείο που παρεμβαίνει στην εκλογική διαδικασία.

Δείτε την ανακοίνωση:

Αγαπητέ κ. Μιχαήλ,

Με λύπη και απογοήτευση διαπιστώνω ότι η ανακοίνωση σας της 11ης Αυγούστου 2022 σχετικά με τις προεκλογικές συζητήσεις, δεν καταγράφει τα ακριβή γεγονότα και δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις, μέχρι του σημείου που μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι το ΡΙΚ παρεμβαίνει στην εκλογική διαδικασία, κατά τρόπο απαράδεκτο.

Ουδέποτε το επιτελείο μας συμφώνησε για τη διενέργεια debates τον Σεπτέμβριο, όπως αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας. Αντιθέτως κατά τη συνάντηση που έγινε με εκπροσώπους των επιτελείων των υποψηφίων Πρόεδρων στο ΡΙΚ όταν μας παρουσιάσατε τις προγραμματισθείσες από εσάς τηλεοπτικές αναμετρήσεις, δηλώσαμε ότι επιφυλασσόμαστε να απαντήσουμε.

Μάλιστα, τελούσαμε σε αναμονή του νέου προγραμματισμού λόγω της απουσίας του κ. Μαυρογιάννη στο εξωτερικό. Έκτοτε, δεν έγινε καμία επικοινωνία μέχρι τις 10 Αυγούστου, οπότε σας ενημερώσαμε για το δικό μας πρόγραμμα.

Ενώ, λοιπόν, βρισκόμασταν σε διαδικασία συζήτησης μέσω εκπροσώπου του επιτελείου μου, χωρίς περαιτέρω επικοινωνία μαζί μας, αποστείλατε την ανακοίνωση, στην οποία δεν αναφέρετε ότι συμφωνήθηκε κατ᾽αρχήν η διενέργεια debate στις 6 Οκτωβρίου.
Αυτό κατά την άποψή μου συνιστά παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία καθότι ξεκάθαρα δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις.

Είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνείτε μαζί μου ότι το ΡΙΚ ως κρατικό κανάλι, το οποίο χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους πολίτες, οφείλει και πρέπει να είναι αμερόληπτο, να μην ενεργεί μονομερώς και να σέβεται το πρόγραμμα, τις θέσεις και τις απόψεις όλων των υποψηφίων, χωρίς να δίνει αφορμές ότι υπηρετεί σκοπιμότητες.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ουδέποτε αρνήθηκα να πάρω μέρος σε οποιαδήποτε συζήτηση και θεωρώ ότι η διεύθυνση, οι δημοσιογράφοι και τα στελέχη του ΡΙΚ μπορούν να βεβαιώσουν την άψογη συνεργασία που έχουμε δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Παραμένω προσηλωμένος στις αρχές του διαλόγου, του πλουραλισμού στα ΜΜΕ και της πολυφωνίας. Η διασφάλιση της ενημέρωσης των πολιτών ενόψει των προεδρικών εκλογών είναι υποχρέωση όλων μας. Όπως αντιλαμβάνεστε, εκ των πραγμάτων είναι ανθρωπίνως αδύνατον να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε ΟΛΕΣ τις προσκλήσεις για συμμετοχή σε debate, από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο, επιπλέον των διακαναλικών debate, που έχουν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια να διεξάγονται παραμονές των εκλογών.

Για το λόγο αυτό, πέραν του προγραμματισμού του ΡΙΚ, σας καλώ, ως επικεφαλής της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, να αναλάβετε πρωτοβουλία και να εξαντλήσετε όλα τα περιθώρια διαλόγου και με τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς, για να επιτύχετε την ελάχιστη συνεννόηση και να καταλήξετε σε ένα ημερολογιακό και θεματικό πρόγραμμα συζητήσεων, το οποίο θα υπηρετεί την ανάγκη των πολιτών για ενημέρωση και θα επιτρέπει σε όλους τους υποψηφίους Προέδρους να εκθέσουν τις απόψεις και τις θέσεις τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X