ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επιστολή Αννίτας στον Πρόεδρο για το Κυπριακό

Η Πρόεδρος της Βουλής σημειώνει πως απαιτούνται διευκρινήσεις αναφορικά με τα μέτρα για τους Τουρκοκύπριους

Ανακοινώσεις

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απέστειλε σήμερα η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου με επίκεντρο το κυπριακό, ενόψει και των επερχόμενων συναντήσεων στην Κύπρο της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Η κ. Δημητρίου τονίζει στην επιστολή της ότι μοναδική μας έγνοια είναι να συμβάλουμε και να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που θα οδηγήσει σε άρση του παρατεταμένου αδιεξόδου.

Προς τούτο, όπως αναφέρει, χρειάζεται η κατάλληλη προετοιμασία και όπως δηλωθεί με σαφήνεια η θέση μας για έναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν στο Κρανς Μοντανά, με βάση το Πλαίσιο Γκουτέρες και εντός του συμφωνημένου πλαισίου της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα.

Αναφορικά με τα μέτρα για τους Τουρκοκύπριους, είναι μια -αναμφίβολα- θετική πρωτοβουλία η οποία μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη καλού κλίματος μεταξύ των δύο κοινοτήτων, ενώ ταυτόχρονα στέλνει και τα ορθά μηνύματα προς τη διεθνή κοινότητα ως προς την ειλικρινή μας βούληση.

Επί των συγκεκριμένων μέτρων αναφέρει η κ. Δημητρίου, κρίνουμε ότι απαιτούνται διευκρινίσεις έτσι ώστε να υπάρξει διαφάνεια. Ταυτόχρονα υποβάλλονται συγκεκριμένες εισηγήσεις για να υπάρξει η πλέον κατάλληλη προετοιμασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση