ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επεισόδιο Θεμιστοκλέους - Ξάνθου: Επιφύλαξε την απόφασή της η Επ. Δεοντολογίας

Καταγγελίες Μυλωνά κατά Θεμιστοκλέους και Θεμιστοκλέους κατά Μυλωνά και Σαββίδη

ΚΥΠΕ

Επιφύλαξε την απόφασή της για το συμβάν μεταξύ του Βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους και της κοινοβουλευτικής συνεργάτιδας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασίας Πολιτών Έφης Ξάνθου η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δεοντολογίας των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Επίσης, θα συνεχιστεί η εξέταση της καταγγελίας του Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Παύλου Μυλωνά κατά του κ. Θεμιστοκλέους ενώ για την καταγγελία του τελευταίου κατά του κ. Μυλωνά και του Αναπληρωτή Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας Χρύσανθου Σαββίδη κατέληξε στο «μη παραδεκτό της εν λόγω καταγγελίας ως αόριστης, ασαφούς και γενικευμένης φύσεως».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η Επιτροπή Δεοντολογίας εξέτασε το ενδεχόμενο παραβίασης από τον κ. Θεμιστοκλέους συγκεκριμένων προνοιών του Κώδικα Αρχών και Κανόνων Δεοντολογίας για τα Μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ βάσει της αποφασισθείσας διαδικασίας, η Επιτροπή Δεοντολογίας άκουσε τον κ. Θεμιστοκλέους και μέλη της Επιτροπής υπέβαλαν διευκρινιστικές ερωτήσεις, επιφυλάσσοντας την απόφασή της περί αντιδεοντολογικής ή μη συμπεριφοράς του κ. Θεμιστοκλέους σε κατοπινό στάδιο.

Καταγγελίες Μυλωνά κατά Θεμιστοκλέους και Θεμιστοκλέους κατά Μυλωνά και Σαββίδη

Επιπλέον, κατά την ίδια συνεδρία, η Επιτροπή Δεοντολογίας, ενεργώντας βάσει του Κανόνα 3 του Μέρους V του Κώδικα Δεοντολογίας, εξέτασε επίσης «καταγγελία υποβληθείσα στις 29 Σεπτεμβρίου 2021 από τον κ. Παύλο Μυλωνά, Βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού κατά του βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους ως προς κατ’ επανάληψη παραβίαση προνοιών του Κώδικα Δεοντολογίας κατά τρόπο που να συνιστά αντιδεοντολογική συμπεριφορά, παραθέτοντας συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως αυτά εξάγονται από τα διαμειφθέντα σε συγκεκριμένες συνεδρίες της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού και κατέληξε στο παραδεκτό της υπό αναφορά καταγγελίας, η εξέταση της οποίας θα συνεχισθεί κατά την προβλεπόμενη στον Κώδικα Δεοντολογίας διαδικασία».

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Βουλής, η Επιτροπή Δεοντολογίας προχώρησε βάσει του Κανόνα 3 του Μέρους V του Κώδικα Δεοντολογίας σε «εξέταση του παραδεκτού ή μη καταγγελίας υποβληθείσας στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 από τον Βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους κατά του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού Παύλου Μυλωνά και του Αναπληρωτή Προέδρου της ίδιας επιτροπής Χρύσανθου Σαββίδη, αντίστοιχα, για συστηματική, επιλεκτική και δόλια εφαρμογή και συστηματική παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων, καθώς και για παραβίαση του Κανόνα 4 του Κώδικα Δεοντολογίας από τους ίδιους πιο πάνω Βουλευτές, με εναντίον του κ. Θεμιστοκλέους χαρακτηρισμούς, ισχυρισμούς και υπαινιγμούς προσβλητικού χαρακτήρα, όπως και μειωτικούς για την προσωπικότητα και αξιοπρέπειά του και κατέληξε στο μη παραδεκτό της εν λόγω καταγγελίας ως αόριστης, ασαφούς και γενικευμένης φύσεως».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X