ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έντονος ο Αβέρωφ με Τούρκο αντιπρόσωπο - «Ξέχασε ότι η χώρα του εισέβαλε στην Κύπρο»

Δείτε βίντεο

24news team

Έντονο διάλογο με τον Τούρκο αντιπρόσωπο Samil Ayrim είχε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, κατά τη διάρκεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο. Ο κ. Νεοφύτου με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X αναφέρει ότι βρέθηκε «αντιμέτωπος με τον κυνικό οπορτουνισμό της Τουρκίας στην Κοινοβουλευτικη Συνέλευση της Ένωσης για τη Μεσόγειο».

Συγκεκριμένα, το ζήτημα αφορούσε την τοποθέτηση του Τούρκου αντιπροσώπου για τον πόλεμο στη Γάζα, με τον ίδιο να εμφανίζεται ως υπερασπιστής των Παλαιστινιων καταγγέλλοντας την εισβολή του Ισραήλ στη Γαζα και την κατοχή της Παλαιστινης. Ο κ. Νεοφύτου απάντησε στον Τούρκο αντιπρόσωπο λέγοντάς του πως «μάλλον, ξέχασε ότι η χώρα του εισέβαλε στην Κύπρο το 1974 και έχει υπό την κατοχή της το 40% του εδάφους μιας ευρωπαϊκής χώρας».

Αυτούσια η ανάρτηση

Αντιμέτωπος με τον κυνικό οπορτουνισμό της Τουρκίας βρέθηκα στην Κοινοβουλευτικη Συνέλευση της Ένωσης για τη Μεσόγειο.

Ο Τούρκος αντιπρόσωπος Samil Ayrim εμφανίστηκε ως υπερασπιστής των Παλαιστινιων καταγγέλλοντας την εισβολή του Ισραήλ στη Γαζα και την κατοχή της Παλαιστινης. Του απάντησα ότι, μάλλον, ξέχασε ότι η χώρα του εισέβαλε στην Κύπρο το 1974 και έχει υπό την κατοχή της το 40% του εδάφους μιας ευρωπαϊκής χώρας. Αυτά από του βήματος.

Μετά τη συνεδρίαση σε έντονο διάλογο, μαζί του, του είπα ότι ελπίζω η Τουρκία να μην τορπιλίσει τη νεα πρωτοβουλία του ΟΗΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση