ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εν αναμονή νέων μέτρων από το Υπουργικό με φόντο τον κορωνοϊό

Έρχεται πακέτο μέτρων

Συνέρχεται σήμερα, Κυριακή, το Υπουργικό Συμβούλιο, σε έκτακτη συνεδρία, προκειμένου να εγκρίνει το πακέτο οικονομικών πακέτων μέτρων για στήριξη της οικονομίας εν μέσω της αναταραχής που προκύπτει από την επιδημία του κορωνοϊού.

Η συνεδρία είναι ορισμένη να αρχίσει στις 11:00.

Όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, σε χθεσινές του δηλώσεις, πρόκειται για ένα πακέτο μέτρων από το Υπουργείο Οικονομικών για στήριξη οικονομίας του τόπου, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και του τουρισμού.

"Θα υπάρξει ενίσχυση του επιχειρηματικού τομέα και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω της ενίσχυσης της ρευστότητας, αλλά και της παροχής κρατικής ενίσχυσης σε περιπτώσεις επιχειρήσεων που πλήττονται", είπε, τονίζοντας ότι, όπως αξιολογείται, είναι ένα θαρραλέο και μεγάλο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης που αξιολογείται ως το μεγαλύτερο στην ΕΕ από αυτά που γνωρίζουμε.

Επίσης, όπως πρόσθεσε, το Υπουργικό θα συζητήσει και θα εγκρίνει το πακέτο μέτρων που προτείνεται από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και που αφορά τις εργασιακές σχέσεις, τις θέσεις εργασίας, τη στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, των γονέων που θα πρέπει να απέχουν από την εργασία τους για φύλαξη των παιδιών τους, καθώς και τη στήριξη των ατόμων που αναγκαστικά θα πρέπει να απέχουν από τις εργασίες τους λόγω της κρίσης που προέκυψε με την πανδημία του κορωνοϊού.

«Το Υπουργικό Συμβούλιο, ανάλογα με τις εξελίξεις και τις αξιολογήσεις που γίνονται καθημερινά, δυνατόν να απασχοληθεί και με άλλα μέτρα που αφορούν την πρόληψη επέκτασης του κορωνοϊού», επεσήμανε ο κ. Κούσιος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X