ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ελπίδες για πάταξη της διαφθοράς μέσω ανεξάρτητης Αρχής

Θα διερευνά και θα παραπέμπει στον Γ. εισαγγελέα

Στέλιος Ξιουρής

Ψευδαίσθηση ή ουσιαστική προσπάθεια για πάταξη της διαφθοράς; Ο χρόνος θα καταδείξει αν η προσπάθεια Κυβέρνησης και Βουλής για την σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς θα προσφέρει κάτι διαφορετικό ώστε να παταχθεί η διαφθορά ή απλώς θα έχουμε άλλη μια επιτροπή σε επίπεδο νομοθεσίας και θεωρίας.

Η προσπάθεια πάντως σε επίπεδο Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών μπήκε σε ένα βάση με την κατ’ άρθρον συζήτηση μετά και την παρουσίαση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναθεωρημένου νομοσχεδίου.

Στόχος της Αρχής η καταπολέμηση της διαφθοράς και της διερεύνησης καταγγελιών πολιτών. Η σύνθεση της Αρχής θα είναι τριμελής με πρόεδρο και δύο μέλη. Θα διερευνά αδικήματα διαφθοράς ή εν δυνάμει διαφθοράς και θα δίνει στον Γενικό Εισαγγελέα προκαταρκτικά στοιχεία.

Στόχος είναι τα αδικήματα να οδηγούνται είτε σε ποινική είτε σε πειθαρχική διερεύνηση.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου δήλωσε ότι είναι η ώρα των πράξεων και όχι το λόγων και το συντομότερο δυνατό πρέπει να ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού κατηγόρησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης ότι ενώ είχε οκτώ μήνες στη διάθεση του, για να καταθέσει ολοκληρωμένο νομοσχέδιο για την αρχή κατά της διαφθοράς, δυστυχώς δεν το έπραξε, με αποτέλεσμα σήμερα να κατατεθούν από τους επηρεαζόμενους εισηγήσεις και ενστάσεις για το νομοσχέδιο.

Ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης δήλωσε ότι η εντύπωση που αποκόμισε είναι ότι γίνεται πολύ φασαρία χωρίς να παράγεται ουσία, επειδή δεν φαίνεται να υπάρχει πολιτική βούληση, για δημιουργία των εργαλείων για καταπολέμηση της διαπλοκής με διαφάνεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X