ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Είτε δραπετεύει ο Άντρος με Προεδρία Βουλής ή τον διώχνουν στο Συνέδριο

Εσωκομματική αναταραχή και στο ΔΗΚΟ

Στέλιος Ξιουρής

Άγγιξε τον κομματικό πάτο το ΑΚΕΛ και πλέον ούτε τα στεγανά και η σκληρή δομή του κόμματος δεν σώζουν τον Γενικό Γραμματέα ΑΝΤΡΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ, ο οποίος ψάχνει δίοδο να δραπετεύσει. Και η μοναδική διέξοδος είναι η άνοδος του στην Προεδρία της Βουλής, εγχείρημα που εκ των δεδομένων με την νέα σύνθεση του Κοινοβουλίου φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο.

Ωστόσο, δεν έχει άλλα περιθώρια αφού η βάση του κόμματος μίλησε ξεκάθαρα και του απόδωσε τις ευθύνες για την πορεία του ΑΚΕΛ και μάλιστα χωρίς να του αφήνει περιθώρια για να δημιουργήσει άλλοθι. Ήδη πέραν του εκλογικού αποτελέσματος άρχισαν στα παρασκήνια της Εζεκία Παπαϊωάννου να ακούγονται και φωνές κατά του Γ. Γ του κόμματος, στον οποίο αποδίδουν διάφορα, κάποια εκ των οποίων φέρουν ευθύνη και άλλοι της ηγεσίας και τους βαθέος ΑΚΕΛ, αλλά όπως συμβαίνει σε αναφέρεται στα πολιτικά εγχειρίδια, την πρώτη και κύρια ευθύνη φέρουν πάντα οι αρχηγοί.

Προς τούτο και τροχοδρομήθηκαν εξελίξεις στο κόμμα της αριστεράς, με τον ορισμό συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου την ερχόμενη Τετάρτη και Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σάββατο, όπου και θα αναλυθούν τα δεδομένα και θα οριστούν οι ημερομηνίες του Παγκύπριου Συνεδρίου κατά πάσα πιθανότητα στα τέλη Ιουνίου.

Εσωκομματική αναταραχή όμως προκλήθηκε και στο ΔΗΚΟ, όπου ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος κατηγορείται για την μονοθεματική προεκλογική εκστρατεία που αναλώθηκε μόνο στα θέματα διαφθοράς. Η εμμονική προσέγγιση του κ. Παπαδόπουλου αποδείχτηκε καταστροφική, αφού με το αποτέλεσμα των εκλογών το μόνο που κατάφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είναι να εδραιώσει τους δραπέτες του κόμματος, ήτοι την ΔΗΠΑ.

Και στο ΔΗΚΟ θα αναλυθούν τα δεδομένα σε συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής εντός του μηνός όπου και θα ακούσει την μουρμούρα των ΔΗΚΟικών ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Φαίνεται ότι στοιχίζει στο ΔΗΚΟ και η προσκόλληση στο ΑΚΕΛ και η συνέχιση της συνεργασίας πάση θυσία με το κόμμα της αριστεράς αν και φαίνεται ότι αποδοκιμάζεται από τις βάσεις των δυο κομμάτων όπως διαγράφεται στο αποτέλεσμα.

Πάντως οι διεργασίες για την Προεδρία της Βουλής συνεχίζονται και δεν αποκλείεται να διεκδικήσει το δεύτερο τη τάξει πολιτειακό αξίωμα ο κ. Παπαδόπουλος.

Τα τελικά αποτελέσματα των Βουλευτικών 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X