ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εισηγήσεις Χριστοδουλίδη για τις καταγγελίες Δρουσιώτη

Σκέψεις για το πώς θα κινηθεί η Κυβέρνηση και θα προτείνει στο Υπουργικό Συμβούλιο να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις

Σκέψεις για το πώς θα κινηθεί η Κυβέρνηση σε σχέση με τις καταγγελίες Μακάριου Δρουσιώτη έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και θα προχωρήσει σε εισηγήσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο για να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις.

Αυτό δήλωσε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο πλαίσιο του 16ου Nicosia Economic Congress. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι όποιος δέχεται απειλή για τη ζωή του πρέπει να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές.

Ερωτηθείς για τη συζήτηση σήμερα στο Υπουργικό για το θέμα των καταγγελιών Δρουσιώτη, ο Πρόεδρος είπε πως «θα ενημερωθώ από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και θα λάβουμε συγκεκριμένες αποφάσεις με απόλυτη ειλικρίνεια». «Ήδη έχω κάνει κάποιες σκέψεις και αναλόγως του τι θα ακούσω, θα εισηγηθώ στο Υπουργικό Συμβούλιο συγκεκριμένες αποφάσεις», σημείωσε.

Για το ενδεχόμενο μετάκλησης ανακριτών από το εξωτερικό, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι δεν θέλει να προδικάσει το οτιδήποτε. «Θέλω να είμαι υπεύθυνος. Προσωπικά είμαι προετοιμασμένος για οποιοδήποτε σενάριο», επισήμανε. Και πρόσθεσε: «Έκανα πολύ συγκεκριμένες σκέψεις για το πώς θα κινηθούμε αλλά θα αναμένω επίσημα, υπεύθυνα την ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφων πως νομικοί κάνουν δηλώσεις αναφέροντας πως δέχονται απειλές για τη ζωή τους, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι «οποιοσδήποτε δέχεται απειλή για τη ζωή του, και το λέω δημόσια, θα πρέπει αμέσως να αποταθεί στις αρμόδιες αρχές και οι αρμόδιες αρχές και αμέσως να φροντίσουν για την προστασία του».

«Η ασφάλεια των πολιτών, του οποιοδήποτε πολίτη, είναι ευθύνη της πολιτείας. Οποιοσδήποτε έχει την παραμικρή είτε πληροφορία είτε ενόχληση, είμαστε εδώ για να τον προστατέψουμε», υπογράμμισε. Καταλήγοντας είπε: «Δεν ζούμε σε αναρχία. Ακούω και βλέπω όλα αυτά που γίνονται, αλλά δεν ζούμε σε αναρχία. Υπάρχουν θεσμοί, υπάρχει κράτος και αλίμονο αν καταργήσουμε το κράτος».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση