ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Είμαστε σε θέση να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τ/κ όπως και το 1974»

Τι δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας

«Είμαστε σε θέση να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τ/Κ όπως και το 1974», δήλωσε ο Τουρκός Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ. Σε δηλώσεις του στο Κέντρο Διακλαδικών Αεροπορικών Επιχειρήσεων, ο Τούρκος Υπουργός είπε πως «όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα παραιτηθούμε των δικαιωμάτων μας και δεν θα επιτρέψουμε τα δικαιώματά μας να παραβιαστούν».

Υπονοώντας τη Γαλλία ανέφερε πως «έρχονται εδώ από χιλιόμετρα μακριά και προσπαθούν να εκφοβίσουν, να διεκδικήσουν δικαιώματα και να παίξουν το ρόλο του φύλακα αγγέλου. Δεν είναι δυνατόν να το δεχτούμε. Όπως ήρθαν, έτσι θα φύγουν».

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ακόμη πως «η Κύπρος είναι εθνική μας υπόθεση. Όπως προστατεύσαμε τα δικαιώματα των αδελφών μας το 1974, είμαστε στην ίδια θέση να τα προστατεύσουμε και το 2020».

Ο Χουλούσι Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης με τον εξοπλισμό 16 νησιών λέγοντας ωστόσο πως παρόλα αυτά «εμείς εξακολουθούμε να μιλάμε σε κάθε επίπεδο για διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας». Ωστόσο είπε «υπάρχουν κάποιοι ‘νταήδες’, που είναι δύσκολο να τους καταλάβεις. Η Γαλλία, για παράδειγμα. Με ποιο δικαίωμα έρχεσαι εδώ; Δεν είσαι εγγυήτρια, δεν έχεις δικαιώματα και συμφέροντα εδώ, ούτε είσαι ο εκπρόσωπος της ΕΕ».

Για την άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΉΠΑ, ο Χουλούσι Ακάρ είπε «οι τρίτες χώρες πρέπει να μελετούν τα ζητήματα με βάση την κοινή λογική», προσθέτοντας πως «εάν άρετε το εμπάργκο στη νότια Κύπρο, χαλώντας την ισορροπία αυτό θα φέρει σύγκρουση. Δεν θα φέρει επίλυση, αλλά αδιέξοδο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X