ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συνάντηση ΠτΔ - Διοικητή ΚΤΚ: Ανθεκτικό το κυπριακό τραπεζικό σύστημα

Αντάλλαξαν απόψεις για τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα

ΚΥΠΕ

Το κυπριακό τραπεζικό σύστημα είναι ανθεκτικό και σε θέση να συνεχίζει να στηρίζει την πραγματική οικονομία, επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίηδς και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Ηροδότου. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο κ. Ηροδότου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις ενέργειες από τις ελβετικές αρχές, ώστε να διασφαλιστεί η παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα μετά τις εξελίξεις με την Credit Suisse.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, τη Δευτέρα ο κ. Ηροδότου έγινε δεκτός από τον ΠτΔ, στην πρώτη τους κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αποφασίστηκε ότι οι συναντήσεις αυτές θα πραγματοποιούνται σε τακτική βάση για ανταλλαγή απόψεων.

Στη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Διοικητής είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα.

Σε ό,τι αφορά τον εγχώριο τραπεζικό τομέα επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κοινή αντίληψη ότι το κυπριακό τραπεζικό σύστημα είναι ανθεκτικό και σε θέση να συνεχίζει να στηρίζει την πραγματική οικονομία.

Οι κυπριακές τράπεζες διαθέτουν σήμερα σημαντική κεφαλαιακή επάρκεια και ρευστότητα και αυτό οφείλεται και στη συνετή πολιτική και την επιτυχή διαχείριση των διαφόρων σημαντικών προκλήσεων του τομέα κατά τα τελευταία χρόνια, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Προεδρίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X