ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Έφυγε» από τη ζωή ο Στέλιος Κοιλιάρης

Την είδηση για τον χαμό του πρώην Υπουργού Εμπορίου γνωστοποίησε ο Μάριος Καρογιάν

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 72 ετών ο πρώην Υπουργός Εμπορίου Στέλιος Κοιλιάρης.

Την είδηση γνωστοποίησε με ανάρτηση του στο Facebook ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης, Μάριος Καρογιάν.

Ο Στέλιος Κοιλιάρης γεννήθηκε το 1951 στη Λευκωσία. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ.

Για περίπου 10 χρόνια εργάστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών. Παραιτήθηκε το 1989 για να εργαστεί ως οικονομικός διευθυντής στον ιδιωτικό τομέα.

Ο Στέλιος Κοιλιάρης πριν αναλάβει καθήκοντα υπουργού ήταν γενικός διευθυντής οικονομικών και διοίκησης στο συγκρότημα εταιρειών Λούης.

Επιπρόσθετα, διετέλεσε πρόεδρος ή μέλος διοικητικών συμβουλίων ημικρατικών οργανισμών, δημοσίων και ιδιωτικών εταιρειών, καθώς και κοινοπραξιών με ξένες εταιρείες στο εξωτερικό. Κατά καιρούς διετέλεσε πρόεδρος ή μέλος επιτροπών που ασχολήθηκαν με διάφορα σοβαρά θέματα οικονομικής πολιτικής. Διετέλεσε επίσης γραμματέας της Συμβουλευτικής Οικονομικής Επιτροπής και του Ανωτάτου Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.

Στις 28 Φεβρουαρίου 1993 διορίστηκε Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας στην Κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη 1993. Το 1994, κατά τη διάρκεια της θητείας του, το υπουργείο μετονομάστηκε σε Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και ο Στέλιος Κοιλιάρης ανέλαβε Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Αποχώρησε από τη θέση του στις 27 Απριλίου 1995 για να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση