ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ε. Γιολίτη: Συμπεριφορές τύπου Συλλούρη-Τζιοβάνη ποινικοποιούνται

Χέρι στην τσέπη των παρανόμων βάζει η Αστυνομία - Δεν υπάρχει μόλα για αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας

Στέλιος Ξιουρής

Μετά που η Ρκα έχασε την έξωθεν καλή μαρτυρία και προέβη σε σεξουαλικές πράξεις (κάπως αλλιώς λέγεται στην αργκό...) έβαλε και ρομανίσι. Η λαϊκή θυμοσοφία τείνει προς επιβεβαίωση και σε επίπεδο Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού μετά το ρεζίλεμα με τις πράξεις των πολιτειακών της αξιωματούχων, στο θέμα των πολιτογραφήσεων - χρυσών διαβατηρίων, επιχειρεί να διαλύσει τις εν λόγω παρασπονδίες, μέσω ποινικοποίησης τους.

Αυτά αποκάλυψε η Υπουργός Δικαιοσύνης - Δημόσιας Τάξης ΕΜΙΛΥ ΓΙΟΛΙΤΗ, η οποία και παρέπεμψε για τα περαιτέρω στις εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας που θα δημοσιοποιηθούν τις προσεχείς μέρες, σε σχέση με την πάταξη της διαφθοράς. Όπως επισήμανε η κ. Γιολίτη, «συμπεριφορές που είδαμε πρόσφατα να συμβαίνουν από πολιτειακούς αξιωματούχους (τέως Πρόεδρος της Βουλής ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΛΛΟΥΡΗΣ-βουλευτής ΑΚΕΛ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΙΟΒΑΝΗΣ) ποινικοποιούνται και οδηγούνται στο δρόμο της δικαιοσύνης.»

Όσον αφορά τα παράπονα που ακούστηκαν από πολίτες περί ταλαιπωρίας στην διακίνηση τους κατά τον αποκλεισμό Λεμεσού-Πάφου και αν μπορούσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν σε εκ των προτέρων καλύτερο σχεδιασμό, όπως επισήμανε σε ερώτηση του το 24Νews, η Υπ. Δικαιοσύνης, απάντησε ότι «δεν υπάρχει μόλα αντιμετώπισης της πανδημίας και των συνεπειών της και ζητούμε την κατανόηση και υπομονή των πολιτών»

Κατά τ’ άλλα στην παρουσίαση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, ο Αρχηγός Αστυνομίας ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ, εξήγγειλε την πρόσληψη 4 λογιστών-ελεγκτών οι οποίοι μαζί με τους αστυνομικούς-ανακριτές θα επιλαμβάνονται σοβαρών υποθέσεων οικονομικού εγκλήματος, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά «πρόθεση μας είναι να βάλουμε χέρι στην τσέπη των παρανομούντων».

Όσον αφορά τα υπόλοιπα, η παρουσίαση του προϋπολογισμού του ΥΠΔ.ΔΗ.ΤΑΞ. δεν έβγαλε κάποιες αξιόλογες ειδήσεις, εκτός από τα γνωστά και τετριμμένα με την κ. Γιολίτη μεταξύ άλλων να αναφέρει και τα εξής:

• Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 339 εκατομμύρια Ευρώ και είναι αυξημένος κατά 2.5 %.

• Αστυνομία-Πυροσβεστική είναι υποστελεχωμένες και προς τούτο μετά την αποπαγοποίηση 370 νέων θέσεων θα ενισχυθούν τα σώματα ασφαλείας που αριθμούν σήμερα, 5525 άτομα.

• Στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός της Αστυνομίας ώστε ο πολίτης να νοιώσει δίπλα του τα σώματα ασφαλείας με κυρίαρχη την ενσυναίσθηση, όπως διατύπωσε τον ψυχολογικό ορισμό η Υπουργός, που περιγράφεται από ψυχιατρικά εγχειρίδια, ως η συναισθηματική ταύτιση με την ψυχική κατάσταση ενός άλλου ατόμου.

• Λειτουργεί και θα ενισχυθεί η διαδικτυακή κατάθεση πληροφοριών με προστασία του πληροφοριοδότη.

• Δημιουργείται Αστυνομία Ζώων.

• Προωθείται ταχύτατα η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης με σειρά νομοθετημάτων που θα κατατεθούν στην Βουλή τον Δεκέμβριο.

• Ανακαινίζεται ή κατεδαφίζεται το κτήριο του Αρχηγείου Αστυνομίας αναλόγως πορισμάτων σχετικής μελέτης. Συνεχίζεται το κτηριολογικό πρόγραμμα για κάλυψη των αναγκών των δικαστηρίων.

• Η απεξάρτηση από ναρκωτικά να μετριέται ως μέρος της ποινής νεαρών κρατουμένων.

• Θεωρεί δικαιολογημένη την φρουρά που παρέχεται στον κ. Συλλούρη, ενώ η επιτροπή αξιολόγησης κινδύνων της Αστυνομίας, σύντομα θα παρουσιάσει έκθεση για τις φρουρές πολιτικών προσώπων και ενδεχόμενης μείωσης των αστυνομικών-φρουρών. Η φρούρηση πολιτικών προσώπων στοιχίζει 1.5 εκ. Ευρώ τον χρόνο στο κράτος.

• Το πόρισμα των ανακρίσεων για το κατασκοπευτικό βαν βρίσκεται στο στάδιο συγγραφής από τους ανακριτές και σύντομα θα αποφασισθούν τα περαιτέρω βήματα.

• Δημιουργείται υποδομή ώστε να υποβοηθούνται όσοι ολοκληρώνουν την ποινή τους να εντάσσονται ομαλά στην κοινωνία.

• Προωθείται αυτονόμηση της Πυροσβεστικής.

• Οι ανακρίσεις για κατάρρευση της οικονομίας συνεχίζονται αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά στον βουλευτή των Οικολόγων ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΡΔΙΚΗ που ρώτησε « δεν θα σας κάνω και αστυνομικό ρεπορτάζ».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X