ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δυσαρέσκεια για συνάντηση Τατάρ με Αζέρο Πρόεδρο

Οδηγίες ΥΠΕΞ για διαβήματα

Ανακοινώσεις

Σε διαβήματα διαμαρτυρίας προβαίνει το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο εκφράζει απογοήτευση και δυσαρέσκεια για την πρόσφατη συνάντηση του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν με τον Ερσίν Τατάρ.

Σε ανακοίνωσή του, το ΥΠΕΞ αναφέρει ότι το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει απογοήτευση και δυσαρέσκεια για την πρόσφατη συνάντηση του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν με τον κατοχικό ηγέτη, αλλά και για τη δημοσιοποίηση της συνάντησης, παρουσιάζοντας τον κ. Τατάρ ως Πρόεδρο της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου".

Η εν λόγω ενέργεια, σημειώνει, είναι αντίθετη με το πνεύμα και το γράμμα των περί Κύπρου Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τα οποία καταδικάζουν την μονομερή ανακήρυξη ανεξαρτησίας του ψευδοκράτους της "τδβκ" και τα οποία αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία ως το μόνο κράτος στην Κύπρο.

Επιπρόσθετα, με τη συγκεκριμένη αναφορά η αζέρικη πλευρά παραγνωρίζει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΕ, με την οποία επιδιώκει τη σύναψη θεσμικής σχέσης, μέσω υπογραφής συμφωνίας εταιρικής συνεργασίας για την υπογραφή της οποίας, ως γνωστόν, απαιτείται και η συγκατάθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επισημαίνει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, έχει ήδη δώσει οδηγίες για διενέργεια διαβημάτων διαμαρτυρίας σε διάφορα επίπεδα, έτσι ώστε να μεταφερθεί η δυσαρέσκεια και απογοήτευσή μας για αυτή την εξέλιξη, ζητώντας τη διόρθωσή της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X