ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δριμύ κατηγορώ του Γ. Εισαγγελέα κατά Οδυσσέα με αναφορές σε διαβολές και άρνηση

Μόνος δρόμος η προσφυγή στο Ανώτατο για να ξεκαθαρίσουν τα ζητήματα

Στέλιος Ξιουρής

Θεσμική σύγκρουση μεγατόνων μεταξύ Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, με αφορμή την συζήτηση για την πολιτογράφηση 5 διευθυντών της Μαρίνας Αγίας Νάπας.

Κύριο χαρακτηριστικό το δριμύ κατηγορώ του Γ. Εισαγγελέα ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ, κατά του Οδυσσέα Μιχαηλίδη ο οποίος αναφέρθηκε σε συνταγματική εκτροπή από τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ο κ. Σαββίδης σε ιδιαίτερα ψηλούς τόνους επισήμανε στον Γ. ελεγκτή ότι με τις δηλώσεις του, επιχειρεί να τον εξευτελίσει, να τον θίξει, να τον προσβάλλει, να τον διαβάλει και να τον υποτιμήσει.

«Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου», είπε ο Γιώργος Σαββίδης, «παρόλο που είμαι νομικός σύμβουλος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ξεκινήσατε μια εκστρατεία άρνησης και διαφωνίας και έκδοσης δικών σας γνωματεύσεων. Κάτι που δεν επιδεικνύατε επί ημερών του προκατόχου μου. Αν διαφωνείτε, με την Νομική Υπηρεσία, μπορείτε να προσφύγετε στο Ανώτατο Δικαστήριο».

Σημείωσε τέλος ότι οι θέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας προκαλούν μόνο ζημιά στον τόπο.

Ο Γ. εισαγγελέας αναφέρθηκε και στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια που γίνεται μέσω των ΜΜΕ τόσο από τον κ. Μιχαηλίδη όσο και από τον εκπρόσωπο τύπου της υπηρεσίας του, σε βάρος των γνωματεύσεων του.

« ην ίδια ώρα εκδίδετε γνωματεύσεις κ. Μιχαηλίδη ως να είσαστε και Γ. εισαγγελέας» είπε ο κ. Σαββίδης.

Γ. Ελεγκτής: «Θέλετε να γράφετε τις εκθέσεις μου»

Για να απαντήσει ο Γενικός Ελεγκτής ότι ο Γενικός Εισαγγελέας θέλει να γράφει τις εκθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Ο Γενικός Ελεγκτής υπέδειξε ότι καταθέτει μόνο θέσεις και γεγονότα. Σημείωσε ότι οι πέντε διευθυντές της Μαρίνας Αγίας Νάπας πολιτογραφήθηκαν χωρίς να υπάρχουν τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά στους φακέλους. Διερωτήθηκε γιατί η Νομική Υπηρεσία δεν οδηγεί τον Γενικό Ελεγκτή στην δικαιοσύνη.


Ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, ανέφερε ότι παραχωρήθηκαν οι πολιτογραφήσεις για λόγους δημοσίου συμφέροντος, όπως παραχωρήθηκαν σε διευθυντές του καζίνου και της ΓΟΥΟΡ ΓΚΕΪΜΙΝΓ.

Σημείωσε ότι μπορεί να μην τηρείτο το κριτήριο για φορολογικά έσοδα 100 χιλιάδων ευρώ από τους διευθυντές, αλλά έγιναν επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Σε δραματικό τόνο ο κ. Νουρής υπέδειξε ότι με τον τρόπο που υποβάλουν κοινά ερωτήματα και αντιδρούν Γ. Ελεγκτής και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ θα δημιουργήσουν προβλήματα στις επενδύσεις.

Κατήγγειλε αλλότρια κομματικά συμφέροντα και εκτίμησε ότι οι αντιδράσεις συνίστανται το γεγονός ότι εμπλέκεται το γραφείο του Πρόεδρου της Δημοκρατίας.

Ο Νίκος Νουρής επέκρινε τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ότι στέκεται στις πέντε περιπτώσεις της Αγίας Νάπας και όχι στις 221 περιπτώσεις οι οποίες εγκρίθηκαν μετά την υιοθέτηση νέων κανονισμών τον Αύγουστο του 2020.

Ανακοίνωσε ότι βρίσκονται σε εκκρεμότητα 1099 αιτήσεις για πολιτογράφηση, οι οποίες υποβλήθηκαν πριν την εφαρμογή των νέων κανονισμών. Και τόνισε ότι τερματίζεται το πρόγραμμα των πολιτογραφήσεων.

Παρέμβαση και από τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, ο οποίος δήλωσε ότι πρέπει να σκίσουμε τα διπλώματα μας, αν ο Γενικός Ελεγκτής δεν δικαιούται να εκφέρει τις θέσεις του, όπως δικαιούμαστε και όλοι οι βουλευτές. Κατηγόρησε και τον Υπουργό Εσωτερικών ότι ψεύδεται.

Η βουλευτής του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου κατήγγειλε ότι η Επιτροπή Ελέγχου κατάντησε λαϊκό δικαστήριο. Πρέπει να αφήσουμε τους θεσμούς να ενεργούν χωρίς λαϊκισμό και τοξικότητα.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου μίλησε για ασυδοσία στο θέμα των πολιτογραφήσεων και διερωτήθηκε τι έρευνα γίνεται στην ερευνητική επιτροπή μετά και την αποκάλυψη της σύγκρουσης συμφερόντων των μελών της.

Ο βουλευτής της Αλληλεγγύης Μιχάλης Γιωργάλλας δήλωσε ότι πρέπει να καθαρίσει ο στάβλος των πολιτογραφήσεων.

Ο βουλευτής της Συνεργασίας δημοκρατικών δυνάμεων Γιώργος Προκοπίου επισήμανε ότι με τον τρόπο που διεξάγεται η συζήτηση το μόνο που πετυχαίνει είναι να λοιδορούνται θεσμοί για χάρη κομματικών σκοπιμοτήτων.

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X