ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΔΗΣΥ: Αυτή είναι η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Προεδρικές

Τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση

Ανακοίνωση με την οποία προβαίνει σε διευκρινίσεις σε σχέση με την υποβολή ενδιαφέροντος για διεκδίκηση του χρίσματος του υποψηφίου του Δημοκρατικού Συναγερμού, για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στις Προεδρικές Εκλογές του 2023, εξέδωσε το κόμμα.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Σε συνέχεια ανακοίνωσης που έχει εκδοθεί μετά τη συνεδρία του Διευρυμένου Πολιτικού Γραφείου της 1ης Δεκεμβρίου 2021, υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία υποβολής ενδιαφέροντος από μέλη* του Κόμματος, για διεκδίκηση του χρίσματος του υποψηφίου του ΔΗΣΥ για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023, θα πραγματοποιηθεί ως ακολούθως:

  • Ημερομηνία και ώρες υποβολής: 10 Ιανουαρίου 2022, 09:30πμ – 12:00μμ.
  • Χώρος: Μέγαρο «Γλαύκος Κληρίδης», Αίθουσα «Κερύνεια», 3ος όροφος.
  • Δικαίωμα υποβολής έχουν τα μέλη που ήταν εγγεγραμμένα στο Μητρώο Μελών του Κόμματος μέχρι και την 11 Οκτωβρίου 2021.
  • Έντυπα υποβολής μπορούν να εξασφαλιστούν από το Διευθυντή Διοίκησης και Οργανωτικού του Κόμματος, κ. Γιώργο Λυσανδρίδη.
  • Το ενδιαφερόμενο μέλος θα πρέπει να έχει τακτοποιημένες τις συνδρομές του μέχρι το 2022.
  • Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και πληροφορίες για τα δικαιολογητικά έντυπα που θα χρειαστούν, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 22883178 ή στο 22883111.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το Άρθρο 10.1.7. και το Άρθρο 30.4 του Καταστατικού, το Ανώτατο Συμβούλιο υποδεικνύει με εκλογή τον υποψήφιο του Κόμματος σε Προεδρικές Εκλογές και δύναται να παραπέμψει το αποτέλεσμα για επικύρωση από το Παγκύπριο Σύνεδριο.

Ως εκ τούτου το Πολιτικό Γραφείο θα συνέλθει την Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 για να εξετάσει την εγκυρότητα των αιτήσεων ενδιαφέροντος σε σχέση με το Σύνταγμα, τη Νομοθεσία και το Καταστατικό και ακολούθως να τις υποβάλει προς το Ανώτατο Συμβούλιο, του οποίου η Σύνοδος έχει καθοριστεί για το Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση