ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δημοψήφισμα την μέρα των βουλευτικών για τους Δήμους

Όχι στα χωριστά δημοψηφίσματα είπε ο Γ. Εισαγγελέας

Στέλιος Ξιουρής

ΟΧΙ στα τοπικά δημοψηφίσματα είπε ο Γενικός εισαγγελέας ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ανοίγοντας τον δρόμο για την προώθηση της μεταρρύθμισης τη τοπικής αυτοδιοίκησης με την ψήφιση των σχετικών νομοσχεδίων.

Πλέον μετά και την γνωμάτευση Σαββίδη δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στην προώθηση της μεταρρύθμισης και ως εκ τούτου τα υπόλοιπα που θα επικαλούνται τα κόμματα για μη προώθηση των αλλαγών στους Δήμους, ανάγονται στην προεκλογική δίνη που συμπαρασύρει τα πάντα.

Ωστόσο, παραμένει και το ερώτημα αν πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν οι Δήμοι με το υφιστάμενο καθεστώς και ποιος θα πληρώσει τα 600 εκατομμύρια χρέη που συσσωρεύτηκαν από την μέχρι τούδε λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Λοιπόν Η κυβέρνηση θα καταθέσει στην Βουλή, πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, την ίδια μέρα με τις βουλευτικές εκλογές, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών. Την πρόταση αναμένεται να εγκρίνει αύριο το Υπουργικό Συμβούλιο. Το ερώτημα στο δημοψήφισμα θα είναι εάν οι πολίτες εγκρίνουν ή όχι την μεταρρύθμιση.

Ο Νίκος Νουρής απέρριψε την πρόταση της Επιτροπής Εσωτερικών για διεξαγωγή δημοψηφίσματος μετά την ψήφιση των νομοσχεδίων για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Αναφέρθηκε σε γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη, σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να διεξαχθεί δημοψήφισμα, επί του συγκεκριμένου θέματος, μετά την έγκριση σχετικής νομοθεσίας.

«Κάτι τέτοιο θα έθετε υπό αμφισβήτηση την εφαρμογή του συνόλου των διατάξεων του ψηφισθέντος Νόμου.»

Ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι ήδη ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων και την πρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικών ΕΛΕΝΗ ΜΑΥΡΟΥ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Στέλιος Ξιουρής

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση