ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δημήτριου: «Να επιστρέψουμε το ποδόσφαιρο πίσω στην κοινωνία»

Τα βήματα της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού για τα στημένα

24news team

Στον ΣΠΟΡ FM και την εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ μίλησε ο Δημήτρης Δημητρίου, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις για τους στημένους αγώνες. Ο κος Δημητρίου ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι «το ζήτημα είναι να κατανοήσουμε όλοι πως το ποδόσφαιρο ανήκει στους πολίτες, όχι στους αθλητικούς παράγοντες, όχι στις ομάδες, όχι στις ομοσπονδίες».

Ο κος Δημητρίου επισημαίνει πως το ζητούμενο αυτή τη φορά είναι «να καταφέρουμε να πάρουμε κάτι και να βρούμε μια άκρη του μπλεγμένου κουβαριού το οποίο λέγεται κυπριακό ποδόσφαιρο για να κατανοήσει ο κόσμος». «Οφείλουμε να επιστρέψουμε το ποδόσφαιρο πίσω στην κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά.

Τα ενθαρρυντικά που βλέπει ο κος Δημητρίου είναι πως η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού έχει ήδη προχωρήσει σε διορισμό ερευνώντων λειτουργών για την υπόθεση που αποκάλυψε ο κος Χάρης Σαββίδης για τα 16 παιχνίδια τα οποία είναι ύποπτα.
Επίσης, η Επιτροπή ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε διορισμό άλλων ερευνώντων λειτουργών για το ενδεχόμενο ασυμβίβαστο του προέδρου της ΚΟΠ, Γιώργου Κούμα.

Εν συνεχεία ο κος Δημητρίου αναφέρθηκε για την ενδεχόμενη ποινική ευθύνη και την έρευνα που γίνεται για την Πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, Ιωάννα Φιάκκου.

Μιλώντας για αυτά ο κος Δημητρίου είπε πως πρόκειται για θετικές εξελίξεις, όμως δηλώνει πολύ συγκρατημένος. «Δεν μπορώ να μην υπογραμμίσω αυτά τα μικρά βήματα που βλέπω αυτές τις τρεις βδομάδες», τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής.

Σχολιάζοντας το γιατί όλες αυτές οι αποκαλύψεις γίνονται εκ των υστέρων (σ.σ. καταγγελίες Παπαχαραλάμπους), ο κος Δημητρίου αναφέρει, «Δεν μπορούμε να αμφισβητούμε κάποιον γιατί το είπε τώρα και όχι τότε. Αν αυτό που λέει τώρα ισχύει, είναι εύλογο και ελέγχεται, οφείλουν η Πολιτεία και οι Θεσμοί να το ελέγξουν».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση