ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δημητρίου: «Αυτά, προσωπικά, μου προκαλούν απέχθεια»

Η ανάρτηση από τον βουλευτή του ΔΗΣΥ

24news team

Μέσω τοποθέτησής του ο βουλευτής του ΔΗΣΥ και πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, κ. Δημήτρης Δημητρίου χαρακτηρίζει αισχρή την κατάσταση με το σκάνδαλο των εργοληπτικών εταιρειών και την μη ατιμωρησία για όσους ευθύνονται από τη στιγμή που ήδη από το 2014 υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίων όπου καταγράφονται παραδοχές. Συγκεκριμένα ο κ. Δημητρίου αναφέρει μεταξύ άλλων πως, «δεν μπορεί, όμως, να βασανίζεται με αυτόν τον τρόπο και η κοινή λογική και ο τόπος και η διαφάνεια. Και δεν μπορούν πράξεις διαφθοράς, οι οποίες έγιναν παραδεκτές στο δικαστήριο, άσχετα αν βγήκαν εκτός μάρτυρες κατηγορίας και δεν καταδικάστηκαν από το δικαστήριο, να μένουν για 8 χρόνια ατιμώρητες».

Αυτούσια η ανάρτηση

Η φυσική δικαιοσύνη δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να είναι υπεράνω της κοινής λογικής και της δικαιοσύνης υπέρ του κράτους.

Έχουμε αποφάσεις δικαστηρίων από το 2014, όπου καταγράφονται παραδοχές. ‘Ότι έδωσαν μίζες εταιρίες και φυσικά πρόσωπα. Και 9 χρόνια μετά, 8 από τότε που ξεκίνησαν οι διαδικασίες στα Σώματα Αυτορρύθμισης, είτε του Συμβουλίου Εργοληπτών, είτε του ΕΤΕΚ, μας λένε πως είτε δεν έχουν τελεσιδηκίσει, είτε επειδή πέρασαν πολλά χρόνια δεν μπορούν να προχωρήσουν σε καταδίκες.

Αν η αυτορρύθμιση δεν λειτουργεί ή αν έχουν πρόβλημα, ζήτημα να εφαρμόσουν την αυτορρύθμιση, να αλλάξουμε τον τρόπο που αποδίδονται αυτές οι ποινές. Δεν μπορεί, όμως, να βασανίζεται με αυτόν τον τρόπο και η κοινή λογική και ο τόπος και η διαφάνεια. Και δεν μπορούν πράξεις διαφθοράς, οι οποίες έγιναν παραδεκτές στο δικαστήριο, άσχετα αν βγήκαν εκτός μάρτυρες κατηγορίας και δεν καταδικάστηκαν από το δικαστήριο, να μένουν για 8 χρόνια ατιμώρητες.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Demetris M. Demetriou (@dmdemetriou)

Αυτά είναι που βλέπουν και οι πολίτες, είναι αυτά που βλέπει η κοινωνία και μας απαξιώνει και εμπεδώνεται το αίσθημα βαθύτατης διαπλοκής και διαφθοράς προς τους πολίτες.

Αυτά, προσωπικά, μου προκαλούν απέχθεια και θα συνεχίσουμε τη συζήτηση, αφού πάρουμε το υλικό από τα 8 χρόνια εκδίκασης της υπόθεσης στο Συμβούλιο Εργοληπτών, για να δούμε πως διορθώνουμε αυτή την πολύ λανθασμένη, μπορώ να τολμήσω να την χαρακτηρίσω και αισχρή, κατάσταση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση