ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γενεύη: Διακόπηκε η ακρόαση της Κύπρου στον ΟΗΕ λόγω... ύποπτου αντικειμένου

«Όλοι καλά» δηλώνει στο ΚΥΠΕ η Επίτροπος Νομοθεσίας

ΚΥΠΕ

Διακόπηκε η ακρόαση της Κύπρου στην Επιτροπή των ΗΕ για την παρακολούθηση της Σύμβασης για το Παιδί λόγω ειδοποίησης για εκκένωση του κεντρικού κτιρίου Palais Wilson του Οργανισμού, στη Γενεύη, μετά τον εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου κοντά σε αυτό, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Επίτροπος Νομοθεσίας υπογραμμίζοντας ότι όλα τα μέλη της αντιπροσωπείας είναι καλά και η διαδικασία θα συνεχισθεί και θα ολοκληρωθεί.

Η Λουίζα Χριστοδουλίδου Ζαννέτου εξήγησε πως την ώρα των απαντήσεων της κυπριακής αποστολής στα ερωτήματα των μελών της Επιτροπής του ΟΗΕ, η Πρόεδρος ενημερώθηκε ότι η αίθουσα έπρεπε να εκκενωθεί, όπως και ολόκληρο το κτίριο, γιατί υπήρξε ειδοποίηση για ύποπτο αντικείμενο πλησίον του κτιρίου. Αρχικά, είπε η κ. Ζανέττου, βγήκαν έξω από το κτίριο και αφού έφτασε η ελβετική αστυνομία με ειδικό ρομποτικό μηχάνημα τους δόθηκαν οδηγίες να απομακρυνθούν από το κτίριο και τελικά τους ανακοίνωσαν ότι αυτό θα επαναλειτουργούσε αργότερα.

Το περιστατικό συνέβη, ανέφερε, μετά το διάλειμμα της πρωινής συνεδρίας που άρχισε στις 10.00 το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα) και θα διαρκούσε μέχρι τη 13.00 το μεσημέρι. «Αντιδράσαμε αμέσως, ακολούθησαν τα πρωτόκολλα και βγήκαμε έξω από το κτίριο. Πολλοί άνθρωποι από πολλές χώρες» είπε.

Η συζήτηση ήταν στα τελικά στάδια, ανέφερε η κ. Ζαννέτου, και δόθηκε η διαβεβαίωσε ότι θα επανέλθουν αργότερά εντός της ημέρας για να κάνει η κυπριακή αντιπροσωπεία τα καταληκτικά της σχόλια και αν χρειαστεί κάποια έγγραφα. «Ελπίζω ότι έχουμε παρουσιάσει ικανοποιητικά τις θέσεις μας σε σχέση με τη συμμόρφωση της Δημοκρατίας (για την Σύμβαση για τα δικαιώματα του Παιδιού), λαμβάνουμε ήδη θετικά σχόλια και αυτό το γεγονός – που ευτυχώς δεν επηρέασε κανέναν αρνητικά – θα το θυμόμαστε για αρκετό καιρό».

Είναι η δεύτερη μέρα αξιολόγησης της Κύπρου, σημείωσε η Επίτροπος Νομοθεσίας λέγοντας ότι έχουν ακούσει πολλά βοηθητικά σχόλια και θέματα που απασχολούν τώρα και την Βουλή, όπως για την φιλική δικαιοσύνη για τα παιδιά, το άσυλο, το Πουρνάρα, τα ασυνόδευτα παιδιά, έγινε ειδική μνεία για τα θέματα bullying, θέματα γονικής αποξένωσης κά. Θα αναρτήσει, είπε, την σχετική έκθεση στην ιστοσελίδα του γραφείου της.

Η κ. Ζαννέτου σημειώνοντας ότι η τελευταία φορά που η Κύπρος πέρασε από αυτή την διαδικασία ήταν το 2012, ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικά τα σχόλια της αρμόδιας Επιτροπής του ΟΗΕ για την Σύμβαση για τα δικαιώματα του Παιδιού, να τα λάβουν υπόψην Υπουργεία και αρμόδια τμήματα που θα έχουν υποχρεώσεις μετά από αυτή την έκθεση. Εξέφρασε δε την ελπίδα να μπορέσει να παρουσιάσει την έκθεση αλλά και τα σχόλια και ενώπιον της Βουλής που αυτή τη στιγμή, όπως είπε, συζητεί νομοθεσίες που αφορούν παιδιά.

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν εκπρόσωποι από το ΥΠΠΑΝ, το ΥΠΕΣ, την Αστυνομία και του Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, με επικεφαλής την ίδια, ανέφερε η Επίτροπος Νομοθεσίας. Τους συνοδεύει η Ολυμπία Νεοκλέους, Πρέσβειρα της Κύπρου στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία στα γραφεία του ΟΗΕ στην Γενεύη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X