ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Να μην χαλάσει η σούπα που ετοιμάζουν με το ΑΚΕΛ»

Συνεχίζεται η κόντρα ΔΗΣΥ - ΔΗΚΟ με φόντο τα «χρυσά διαβατήρια»

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ με φόντο το πρόγραμμα για τις πολιτογραφήσεις. Αρχικά το Δημοκρατικό Κόμμα κάνει λόγο για υποκρισία από την μεριά της κυβέρνησης για αποποίηση ευθυνών σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και με τον Δημοκρατικό Συναγερμό να απαντά ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν πάθει εμμονή με μας.

ΔΗΣΥ: Τις τελευταίες εβδομάδες το ΔΗΚΟ έχει πάθει εμμονή μαζί μας

Είναι ξεκάθαρο ότι τις τελευταίες εβδομάδες το ΔΗΚΟ έχει πάθει εμμονή με τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Ενώ καταγράφηκε να πρωταγωνιστεί στο βίντεο βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ δεν έχει πει μια λέξη για το θέμα για να μην χαλάσει η σούπα που ετοιμάζουν με το ΑΚΕΛ.

Από την πλευρά μας έχουμε ήδη τονίσει πως δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να γίνει έλεγχος από τον Γενικό Ελεγκτή. Αν υπάρχουν συνταγματικά και άλλα ζητήματα, θα πρέπει να πάρουν θέση οι θεσμοί. Και στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Ως προς τον εκβιασμό του ΔΗΚΟ για καταψήφιση του προϋπολογισμού, τους αφήνουμε στην κρίση της κοινωνίας, την οποία θέλουν να τιμωρήσουν με αυτή τους τη συμπεριφορά. Δεν είναι η πρώτη φορά που στρέφεται το ΔΗΚΟ εναντίον της κοινωνίας. Το ξαναέκαναν με το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις, αποστερώντας χρηματοδότηση ύψους 2 δις ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

ΔΗΚΟ: Υποκρισία είναι η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ να αποποιείται ευθυνών

Υποκρισία είναι η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ να ζητά από το ΔΗΚΟ υπευθυνότητα για να εξασφαλίσει έγκριση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2021, αλλά η ίδια να μην δείχνει καμία υπευθυνότητα σε ότι αφορά τον έλεγχο από τον Γενικό Ελεγκτή και να συνεχίζει τη συγκάλυψη του σκανδάλου των πολιτογραφήσεων.

Υποκρισία είναι η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ να αποποιείται ευθυνών, από τη στιγμή που είναι το Υπουργικό Συμβούλιο που αποφάσιζε και έδιδε τα διαβατήρια και όχι η Βουλή.

Υποκρισία είναι ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών και τέως Υπουργός Εσωτερικών, να δηλώνει ουσιαστικά -και αυτός- άμωμος και αμόλυντος, αλλά να αρνείται, συνταγματικά κατοχυρωμένο, έλεγχο.

Η προσπάθεια του κυρίου Πετρίδη να ρίξει λάσπη προκειμένου να αποπροσανατολίσει τόσο από τις δικές του ευθύνες όσο και από τις ευθύνες της κυβέρνησης Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ, πέφτει στο κενό.

Το «φταίμε όλοι, άρα δεν φταίει κανείς» που καλλιεργεί ο ΔΗΣΥ, δείχνει τον φόβο και την απόγνωση του.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ευθύνη έχουν η εκτελεστική εξουσία που έδιδε τα διαβατήρια και όσοι προσπαθούν να συγκαλύψουν το σκάνδαλο, όπως κάνει ο ΔΗΣΥ.

Η κοινωνία ορθά απαιτεί έλεγχο, διαφάνεια και κάθαρση και δυστυχώς αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι συγκάλυψη, συσκότιση και εμπαιγμό της νοημοσύνης μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση