ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεν αποσύρθηκε το νομοσχέδιο - «Ήταν μια κακή συνεννόηση δική μου...»

Ανάλαβε την ευθύνη η Υπουργός Δικαιοσύνης

Αναλαμβάνει την ευθύνη, δεν αποσύρεται το νομοσχέδιο για τη δημιουργία Δικαστηρίου για την ταχεία εκδίκαση διαφορών μεταξύ δανειοληπτών και τραπεζών, δήλωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Έμιλυ Γιολίτη, πριν μπει στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, όπου το νομοσχέδιο συζητείται σήμερα.

Σε δηλώσεις της η κ. Γιολίτη είπε ότι ήταν λάθος η αναφορά που έγινε το πρωί για απόσυρση του νομοσχεδίου και αναλαμβάνει την ευθύνη γι’ αυτό. Η πρόθεσή της, είπε, ήταν να δοθούν κάποιες μέρες ώστε να μπορέσει να έρθει πίσω «με τις τροποποιήσεις που θα αντανακλούν τις δεσμεύσεις μας προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα όπως και τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 20 Ιανουαρίου για να προστατευτούν οι ευάλωτες ομάδες και να επισπευσθεί η διαδικασία ακρόασης αυτών των υποθέσεων στα επαρχιακά δικαστήρια».

Θα είναι, συνέχισε, σε συνεννόηση με τον Υπουργό Οικονομικών για τις τροποποιήσεις που χρειάζεται να γίνουν είτε σε αυτόν είτε σε άλλους νόμους για να προχωρήσει η συζήτηση αυτού του νομοσχεδίου.

Κληθείσα να διευκρινίσει για την ανάληψη ευθύνης εάν ήταν μια λάθος συνεννόηση, η κ. Γιολίτη είπε ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν έπρεπε να είχε αποσυρθεί και ευχαρίστησε τα κόμματα για την κατανόησή τους και που δέχθηκαν τη συνέχιση της συζήτησης. «Είναι δικό μου το λάθος. Αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη. Ήταν μια κακή συνεννόηση δική μου. Δεν ήταν λάθος κάποιου άλλου», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X