ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Delivery ψήφο στο σπίτι τους για τα κρούσματα από κορωνοιό με κινητές κάλπες

Όσοι είναι κρούσματα κορωνοιού θα δηλώσουν την επιθυμία τους σε ειδική πλατφόρμα

Στέλιος Ξιουρής

Στηριζόμενοι στην νέα τάξη πραγμάτων που επιτάθηκε λόγω πανδημίας, Κυβέρνηση- κόμματα, θα προσφέρουν την επιλογή της ψήφου στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές μέσω κινητών καλπών σε όσους στα τέλη Μαΐου, θα είναι αποδεδειγμένα κρούσματα κορωνοιού.

Μάλιστα, για να υπάρξει και ταύτιση με την κατάσταση όπως διαμορφώνεται, θα ανοίξει και σχετική πλατφόρμα ενδεχομένως στις 14 Μαΐου και θα κλείσει στις 28 του ιδίου μήνα (δηλαδή 48 ώρες πριν τις εκλογές) στην οποία θα δηλώσουν όσοι επιθυμούν να περάσει από το σπίτι τους η κάλπη και να ψηφίσουν.

Σχετικές τροποποιήσεις της νομοθεσία που θα διευκολύνουν την επονομαζόμενη και ντελίβερι ψήφο συζητήθηκαν στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής, η οποία και ομόφωνα προωθεί την κατ’ οίκο ψηφοφορία . Ακόμη, την ευχέρεια για να εξασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα θα έχουν και όσοι εκ των ψηφοφόρων βρίσκονται στα νοσοκομεία προσβεβλημένοι από τον κορωνοιό. Υπολογίζεται ότι γύρω στις 4 χιλιάδες άτομα θα τύχουν του εν λόγω ευεργετήματος , δηλαδή της ψήφου στο σπίτι ή στο νοσοκομείο…

Όσον αφορά τις επαφές κρουσμάτων- που αριθμούν γύρω στις 70 χιλιάδες- θα ψηφίσουν κανονικά στα εκλογικά κέντρα , βάσει αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων και στην βάση των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.

Για όλους τους ψηφοφόρους θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα και αναμένεται ότι σύμφωνα με όλες τις απόψεις, δεν θα υπάρξουν προβλήματα εκτός από ενδεχόμενη μικρή καθυστέρηση στην διάρκεια της ψηφοφορίας. Προς τούτο και θα δοθεί παράταση στην ώρα κλεισίματος των καλπών.

Πάντως από κάποιους βουλευτές, όπως ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ εκφράστηκαν επιφυλάξεις για την μυστικότητα της ψήφου και κάλεσαν τον Έφορο Εκλογών να μεριμνήσει ώστε να τηρηθεί το απόρρητο της ψηφοφορίας.

Η Πρόεδρος της Επ. Εσωτερικών ΕΛΕΝΗ ΜΑΥΡΟΥ κάλεσε όλους να εξασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και να μην επηρεαστούν από ενδεχόμενες μικρές καθυστερήσεις που θα παρατηρηθούν στα εκλογικά κέντρα.

Η βουλευτής του ΔΗΣΥ ΞΕΝΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ παρατήρησε ότι η ρύθμιση των κινητών καλπών εφαρμόστηκε με επιτυχία και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ ΠΑΝΙΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΟΥ χαρακτήρισε ως ιδιάζουσα θεσμική ενέργεια τις κινητές κάλπες , με βασικό κριτήριο στην υιοθέτηση τέτοιων ρυθμίσεων την εξάσκηση του δικαιώματος των πολιτών του εκλέγειν.

Ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων βρήκε ικανοποιητική την εν λόγω πρόταση υπό τις περιστάσεις.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των εκλογέων που έχουν δικαίωμα ψήφου ανέρχεται στις 557 χιλιάδες και είναι αυξημένος κατά 15 περίπου χιλιάδες λόγω εγγραφών νέων ψηφοφόρων.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X