ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Βραχυκυκλώνει το Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης, να τον αντικαταστήσει ο Πρόεδρος»

Eπίθεση ΟΠΕΚ κατά ΥΠΕΞ

«Άμεση και ριζική αλλαγή στην εξωτερική πολιτική είναι η μόνη λύση εξόδου από το χάος που μας οδήγησε ο υπουργός Εξωτερικών». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΔΣ του ΟΠΕΚ καλώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αντικαταστήσει τον Ν. Χριστοδουλίδη.

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Το Δ.Σ. του ΟΠΕΚ διαπιστώνει με έντονη αγωνία τα τραγικά αδιέξοδα στα οποία οδηγείται η Κύπρος και, υπό το βάρος και των πρόσφατων γεγονότων, καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει άμεσα την ευθύνη για αλλαγή πορείας στην εξωτερική πολιτική της χώρας μας, προτού είναι πολύ αργά.

Τα συσσωρευμένα τετελεσμένα που η Τουρκία εφαρμόζει σήμερα, σχεδόν ανενόχλητη, είτε στο έδαφος, είτε στην θάλασσα της Κύπρου δεν συμβαίνουν έτσι από μόνα τους. Συμβαίνουν γιατί είναι προϊόν της απερίσκεπτης εκείνης πολιτικής που κατέστρεψε την πιο ελπιδοφόρα προσπάθεια στο Κραντ Μοντάνα, βάζοντας κατά μέρος τον κορυφαίο στόχο της επίλυσης του Κυπριακού. Συμβαίνουν γιατί είναι αποτέλεσμα της μεθόδευσης εκείνων που καθημερινά καλλιεργούσαν ψευδαισθήσεις για μεγαλόπνοα σχέδια, ενώ στην πράξη παραπληροφορούσαν την κοινή γνώμη. Συμβαίνουν γιατί κάποιοι εργολαβικά έκαναν τακτικισμούς, αντιφατικές δηλώσεις και μοίραζαν ψευδείς ειδήσεις για να πείσουν ότι είναι καλύτερα να μείνει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων υπό τον ΟΗΕ ακίνητη για 30 μήνες, ενώ την ίδια ώρα συζητούσαν άλλες λύσεις και άλλες ιδέες.

Το Δ.Σ. του ΟΠΕΚ θεωρεί ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο μια κατάσταση σιωπής, γιατί μια ομάδα ανεύθυνων πολιτικών θέλει να κάνει καριέρα στη μισή Κύπρο, θεωρώντας την κατοχή «δεδομένο» του παρελθόντος. Η «διπλή διχοτόμηση» σε έδαφος και ΑΟΖ δεν πρέπει να είναι το μέλλον της Κύπρου.

Η εξωτερική πολιτική του κ. Νίκου Χριστοδουλίδη έχει δημιουργήσει επικίνδυνες περιπλοκές στην υπόθεση της Κύπρου. Ο Υπουργός Εξωτερικών κατασκεύασε μια εξωτερική πολιτική βασισμένη σε επιφανειακές αναλύσεις και αβάσιμες εκτιμήσεις. Την εφαρμόζει παρά το γεγονός ότι επανειλημμένα έχει διαψευστεί από τα γεγονότα, αδιαφορώντας για τις συνέπειές της. Οι χειρισμοί Χριστοδουλίδη, και οι κατά καιρούς επινοήσεις του, βραχυκύκλωσαν το Κυπριακό σε μόνιμο αδιέξοδο και άφησαν εκτεθειμένη την Ε/κ πλευρά, με σοβαρό έλλειμμα ειλικρινούς βούλησης για λύση, με βάση όλες τις αξιολογήσεις του ΟΗΕ. Η στάση του στις Βρυξέλλες έχει ως μόνο αποτέλεσμα την κατασπατάληση των δυνατοτήτων ενός κράτους-μέλους για να διευκολύνει μια συντονισμένη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαζί με τον ΟΗΕ, για απαλλαγή του νησιού από την κατοχή.

Το Δ.Σ. του ΟΠΕΚ θεωρεί ότι η εξωτερική πολιτική, με ευθύνη του επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών, πλήττει ευθέως τα συμφέροντα της Κύπρου και δημιουργεί ανεπανόρθωτη ζημιά, σε οποιαδήποτε μελλοντική διαπραγμάτευση. Η συστηματική παραπλάνηση και παραπληροφόρηση γύρω από τις δυνατότητες διασφάλισης των συμφερόντων της Κύπρου πρέπει να πάρει τέλος, με την απομάκρυνση του Ν. Χριστοδουλίδη από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών και την εγκατάλειψη της τυχοδιωκτικής πολιτικής του.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X