ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Βουλή: Δεν θέλουν τα κόμματα τηλεδιάσκεψη και ψήφο εξ αποστάσεως

Πρόταση Τορναρίτη-ΔΗΣΥ απορρίπτεται

Στέλιος Ξιουρής

Σε εύθετο χρόνο ή καλύτερα στην νέα σύνθεση της Βουλής, παραπέμπεται η πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ όπως εκφράστηκε μέσω του Κοινοβουλευτικού του Εκπροσώπου ΝΙΚΟΥ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗ, για συνεδρίες μέσω τηλεδιάσκεψης και για ψηφοφορία βουλευτών εξ αποστάσεως, αφού φαίνεται ότι μερίδα κομμάτων παρουσιάζονται αρνητικά σε τέτοιου είδους ρυθμίσεις.

Η εκσυγχρονιστική πρόταση Τορναρίτη συζητήθηκε και στην Επιτροπή Νομικών με τα κόμματα να εκφράζουν επιφυλάξεις, αλλά ο ΔΗΣΥ προβάλει την ανάγκη λόγω περιστάσεων και πανδημίας να τροποποιήσουν το Σύνταγμα ώστε να προωθηθούν οι εν λόγω προτάσεις του κυβερνώντος κόμματος.

«Εμείς τώρα έχουμε 2 βουλευτές σε αυτοπεριορισμό, οπόταν η λαϊκή βούληση σε ψηφοφορία που θα γίνει στην ολομέλεια αλλοιώνεται λόγω της απουσίας τους»

Οι πλείστες χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης αλλά και το Ευρωκοινοβούλιο υιοθέτησαν τις συνεδρίες δια τηλεδιασκέψεων και την ψήφο εξ αποστάσεως ως λύσης για αντιμετώπιση προβλημάτων με την απουσία μελών τους.

«Εμείς τώρα έχουμε 2 βουλευτές σε αυτοπεριορισμό, οπόταν η λαϊκή βούληση σε ψηφοφορία που θα γίνει στην ολομέλεια αλλοιώνεται λόγω της απουσίας τους». είπε ο κ. Τορναρίτης που ανέφερε ότι κάποιες παρατηρήσεις της Νομικής Υπηρεσίας θα υιοθετηθούν από τα κόμματα.

Πάντως λίγο αργότερα ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι το θέμα τέθηκε σε σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων και κάποιοι εξ αυτών εξέφρασαν σοβαρές επιφυλάξεις.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Στέλιος Ξιουρής

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση