ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Βλέπει επιδημιολόγους ο Πρόεδρος με φόντο την αποκλιμάκωση

Η συνάντηση θα λάβει χώρα στο Προεδρικό τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου στις 11:30 το πρωί

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει σύσκεψης με την επιστημονική συμβουλευτική ομάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, στις 11:30 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τα μέλη της συμβουλευτικής επιστημονικής ομάδας αναμένεται να παρουσιάσουν τις εισηγήσεις τους με φόντο το πλάνο αποκλιμάκωσης μέτρων που έχουν ληφθεί για αναχαίτιση της πανδημίας.

Στο μεταξύ σε γραπτή του δήλωση ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε ότι «εάν συνεχιστεί η πτωτική τάση των επιδημιολογικών δεικτών θα μπορούμε να προσβλέπουμε σε σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων, τα οποία εκπνέουν την 31η Ιανουαρίου 2021. Προς τούτο, τεχνική επιτροπή αποτελούμενη από υπηρεσιακούς των αρμοδίων Υπουργείων Υγείας, Οικονομικών, Εργασίας, Παιδείας και Εμπορίου θα επεξεργαστεί τις εισηγήσεις της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τη στρατηγική αποκλιμάκωσης, ώστε η επαναδραστηριοποίηση να γίνει κατά τρόπο ομαλό και αποτελεσματικό με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση