ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βαρνάβα: «Τιμή μου η ένσταση του πιο στενού συνεργάτη του Σιζόπουλου»

Ο Γιώργος Βαρνάβα υπέβαλε τη Δευτέρα την υποψηφιότητα του για την Προεδρία της ΕΔΕΚ

ΚΥΠΕ

Ο Γιώργος Βαρνάβα υπέβαλε τη Δευτέρα την υποψηφιότητα του για την Προεδρία της ΕΔΕΚ δηλώνοντας ότι το πράττει με στόχο την επανένωση του Κινήματος και αίσθημα ευθύνης έναντι του Βάσου Λυσσαρίδη, του Δώρου Λοϊζου, του Κόκου Φωτίου και αυτών που έδωσαν ακόμη την ίδια τους την ζωή για την ΕΔΕΚ και έναντι του κάθε Εδεκίτη και της κάθε  Εδεκίτισσας οι οποίοι έδωσαν μεγάλους αγώνες για να σταθεί και να δημιουργηθεί το Σοσιαλιστικό Κίνημα της Κύπρου.
 
Σε ό,τι αφορά την ένσταση που κατέθεσε στην υποψηφιότητα του ο Γιώργος Κουτούκης, ο κ. Βαρνάβα αναφέρει ότι ο στενός συνεργάτης του Μαρίνου Σιζόπουλου, πλανάται πλάνη οικτρά σε σχέση με τους λόγους που επικαλείται.
 
Υποβολή υποψηφιότητας
 
«Υποβάλλω την υποψηφιότητα μου για τη θέση του Προέδρου του Σοσιαλιστικού Κινήματος της Κύπρου», είπε ο κ. Βαρνάβα προσθέτοντας ότι θεωρεί πως οι στιγμές οι οποίες περνά η Κύπρος  σε σχέση με το Κυπριακό και τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα χρειάζονται ένα πραγματικά ισχυρό Σοσιαλιστικό Κίνημα.

Περαιτέρω δήλωσε έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες να δουλέψει σκληρά και να επανενώσει το Κίνημα σε μια νέα δυναμική μέσα από την οποία ο κυπριακός λαός θα νιώσει ότι υπάρχει πραγματικά ένα Σοσιαλιστικό Κίνημα.
 
«Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τις πόρτες στους νέους ανθρώπους, που είναι το μέλλον του Κινήματος, το μέλλον της ίδιας της πατρίδας μας», συνέχισε.
 
Δηλώνοντας ότι πάνω από όλα θέτει την επανένωση του Κινήματος και να φέρει πίσω σε αυτό την συναγωνιστικότητα, την αλληλεγγύη, είπε πως  θα προσεγγίσει το κάθε αποστασιοποιημένο μέλος της ΕΔΕΚ, τους διαγραφέντες και να επαναφέρει τους ανθρώπους που εργάστηκαν για χρόνια
 
Είπε ακόμα πως είναι έτοιμος να προσεγγίσει το κυπριακό λαό με τέτοιο τρόπο που πραγματικά το Κίνημα, το οποίο δημιούργησε ο Βάσος Λυσσαρίδης, να διαδραματίσει τον ρόλο τον οποίο πρέπει να διαδραματίσει μέσα στην κυπριακή κοινωνία.
 
Ένσταση Γιώργου Κουτούκη
 
Αργότερα με γραπτή δήλωση, ο κ. Βαρνάβα τοποθετήθηκε επί της ένστασης που υπέβαλε για την υποψηφιότητα του, ο Γιώργος Κουτούκης, αναφέροντας ότι θεωρεί τιμή του το γεγονός ότι «ο πιο στενός συνεργάτης του Μαρίνου Σιζόπουλου, ο Γιώργος Κουτούκης έχει υποβάλλει ένσταση», προσθέτοντας ότι αυτό δείχνει ότι η υποψηφιότητα του ενοχλεί κάποιους, όπως και η διαφάνεια στα οικονομικά του κόμματος την οποία έχει εξαγγείλει.
 
«Φαίνεται να έχει δημιουργήσει πρόβλημα και πανικό σε κάποιους οι οποίοι προσπαθούν με το κάθε ανέντιμο τρόπο να αποτρέψουν ακόμη και την υποψηφιότητα» του, συνεχίζει και τοποθετούμενος, επί των λόγων που επικαλέστηκε στην ένσταση, αναφέρει ότι ο κ. Κουτούκης «πλανάται πλάνη οικτρά».
 
Αφού αναφέρει ότι φαίνεται ότι «οι πληροφοριοδότες του τον έχουν αφήσει εκτεθειμένο», ενημερώνει τον κ. Κουτούκη ότι από το Μάιο του 2001, που εξελέγη Βουλευτής του Κινήματος μέχρι και την 31η Μαΐου 2016, όπου αποχώρησε από την θέση αυτή, εισέφερε στο Κίνημα, από την αντιμισθία του ως Βουλευτής, το ποσό των 73.611 ευρώ και ότι το 2014, που θα έπρεπε να εισφέρει στο Κίνημα το 10% της αντιμισθίας του, δηλαδή 390 ευρώ το μήνα, εισέφερε το ποσό των 470 ευρώ τον μήνα.
 
Ενημερώνει περαιτέρω τον κ. Κουτούκη ότι τότε τις εισφορές τις έκαναν στις Επαρχιακές Οργανώσεις και παραπέμπει στην Επαρχιακή Οργάνωση ΕΔΕΚ Αμμοχώστου για όλες τις τραπεζιτικές αποδείξεις των εισφορών αυτών.
 
Σε ό,τι αφορά το δεύτερο αιτιολογικό της ένστασης Κουτούκη, τον παραπέμπει για νομική συμβουλή στους δικηγόρους του «οι οποίοι μπορούν να του υποδείξουν ότι μια αστική αγωγή η οποία έχει κατατεθεί από τον οποιονδήποτε και η οποία μπορεί να διαρκέσει πάρα πολλά χρόνια, δεν σημαίνει και ενοχή».
 
Ενημερώνει περαιτέρω ότι σε πρόσφατη συνάντηση του με τους Ρώσους δικηγόρους, οι οποίοι ήρθαν ειδικά στην Κύπρο  ώστε να ελέγξουν όλα τα έγγραφα της συμφωνίας με τον διάδικο του, δήλωσαν «πλήρως ικανοποιημένοι για την νομιμότητα της πράξης και γενικότερα για όλες τις απαντήσεις τις οποίες έλαβαν για το θέμα το οποίο προέκυψε».
 
Συνεχίζοντας αναφέρει πως η οποιαδήποτε προσπάθεια να συνδέσουν τον ίδιο και την εταιρεία της οποίας είναι ένας εκ των Διευθυντών, με παράτυπες πράξεις «δεν θα βρει ανταπόκριση».
 
Διευκρινίζει ότι είναι Διευθυντής σε μία εκ των εταιρειών του Ομίλου και καμία σχέση δεν έχει με την εταιρεία η οποία αναφέρεται στα δημοσιεύματα και η οποία είχε νομότυπα αιτηθεί τεμάχιο γης, όχι στο Ζύγι, αλλά στο Βασιλικό, για κατασκευή ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού.
 
Προτρέπει τέλος το κ. Κουτούκη «να ασχοληθεί με τα του οίκου του» γιατί «όσοι ζουν σε ραγισμένο γυάλινο σπίτι δεν πρέπει να πετροβολούν», συμπληρώνει.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X