ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτός είναι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης

Την ερχόμενη Παρασκευή ή το αργότερο αρχές της επόμενης εβδομάδας αναλαμβάνει καθήκοντα

Δυο επιλογές είχε ενώπιον του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης και κατάληξε στην δεύτερη.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως ο Νίκος Αναστασιάδης αποφάσισε να εμπιστευτεί το υπουργείο Δικαιοσύνης στον δικηγόρο Γιώργο Σαββίδη, το όνομα του οποίου ακούγεται έντονα από την Τρίτη το απόγευμα. Ο Γιώργος Σαββίδης, λένε οι πληροφορίες πως έχει ήδη συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αυτό που απομένει είναι η ανακοίνωση διορισμού του και η τελετή διαβεβαίωσης.

Για το πρώτο, ενδεχομένως οι επίσημες ανακοινώσεις να γίνουν μετά το υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης το οποίο θα είναι και το τελευταίο για τον Ιωνά Νικολάου.

Οι δυο επιλογές

Γύρω από τον υπουργικό θώκο, όπως συμβαίνει τις περισσότερες των περιπτώσεων, παρέλασαν αρκετά ονόματα, ωστόσο σύμφωνα με τα όσα βγαίνουν προς τα έξω ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ενώπιον του δυο επιλογές.

Η πρώτη προνοούσε κάλυψη του κενού εκ των έσω με μετακίνηση του υπουργού Άμυνας Σάββα Αγγελίδη στο Δικαιοσύνης. Η παρουσία του κ. Αγγελίδη στο ΥΠΑΜ κρίνεται επιτυχημένη και με το σκεπτικό αυτό ο κ. Αγγελίδης ήταν η καλύτερη επιλογή για να αναλάβει το Δικαιοσύνης, στην παρούσα φάση. Η περίπτωση Αγγελίδη δεν προσχώρησε για το λόγο ότι στο υπουργείο Άμυνας βρίσκονται σε εξέλιξη ευαίσθητα ζητήματα πολιτικής για την άμυνα, που τυχόν αλλαγή υπουργού θα καθυστερούσε την υλοποίησή τους.

Με το δεδομένα αυτά ο Νίκος Αναστασιάδης πήγε στην επόμενη επιλογή που ήταν αυτή του δικηγόρου Γιώργου Σαββίδη. Ο κ. Σαββίδης έχει καταγωγή από την Αμμόχωστο και είναι γιος του πρώην Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Λουκή Σαββίδη. Ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου και είναι επικεφαλής του δικηγορικού γραφείου George Savvides & Co.

Πηγή: kathimerini.com.cy / Του Απόστολου Τομαρά

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X