ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ για τη Λεμεσό

Τους υποψήφιους για την επαρχία Λεμεσού ενόψει των Βουλευτικών εκλογών ανακοίνωσε η ΕΔΕΚ.

Τους υποψήφιους για την επαρχία Λεμεσού ενόψει των Βουλευτικών εκλογών ανακοίνωσε η ΕΔΕΚ.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Σε μια εποχή η οποία κατακλύζεται από τις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις και τα προβλήματα στα δημόσια νοσηλευτήρια λόγω της πανδημίας, τις επαναλαμβανόμενες τουρκικές προκλήσεις και τους σοβαρούς κινδύνους που ελλοχεύουν από την επικείμενη Πενταμερή, η στόχευση των υπεύθυνων πολιτικών κομμάτων πρέπει να είναι η έγκαιρη κατάθεση προτάσεων και η συνέργεια στην εξεύρεση λύσεων.

Η ΕΔΕΚ ήδη από τον Μάρτιο του 2020 κατέθεσε στην κυβέρνηση ολοκληρωμένη πρόταση για αντιμετώπιση της πανδημίας σε οικονομικό, κοινωνικό και ιατρικό επίπεδο που εξασφάλιζε έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος και οικονομική ενίσχυση προς όσους έχουν επηρεαστεί.

Σε ότι αφορά το Κυπριακό, αποτελεί το μόνο κόμμα που αποκήρυξε την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία που είναι η νομιμοποιημένη μορφή διχοτόμησης. Είναι γι’ αυτό το λόγο που η ΕΔΕΚ τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της απελευθέρωσης της πατρίδας μας, της πλήρους εφαρμογής του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ολόκληρη την επικράτεια χωρίς παρεκκλίσεις, της κατοχύρωσης της αρχής «ένα κράτος, ένας λαός», και των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του συνόλου των πολιτών.

Η ΕΔΕΚ με εποικοδομητικές προτάσεις θα συμβάλει στο μέτρο των δυνατοτήτων της ώστε η πόλη και επαρχία Λεμεσού να συνεχίσει να είναι στυλοβάτης της κυπριακής οικονομίας και της πολιτιστικής δημιουργίας της πατρίδας μας.

Συνεχίζοντας, λοιπόν, με συνέπεια τον αγώνα για μια καλύτερη Κύπρο, η ΕΔΕΚ προχωρεί στην ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού για τις βουλευτικές εκλογές 2021:


Σιζόπουλος Μαρίνος, Πρόεδρος Κ.Σ ΕΔΕΚ
Ευσταθίου Γιώργος, Πρόεδρος Ε.Ε Λεμεσού Συμμαχίας Πολιτών
Ιακώβου Χρήστος, Σύμβουλος του προέδρου της ΕΔΕΚ για το Κυπριακό και για Διεθνή Θέματα
Καρκαλλή Χριστιάνα, Επιχειρηματίας
Κόμπος Αδάμος, Πρώην Εκπαιδευτικός - Επιχειρηματίας
Λυσάνδρου Λύσανδρος, Δικηγόρος
Παπαβασιλείου Φάνη, Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Γυναικείας Κίνησης Λεμεσού, Συνδικαλίστρια
Σκανδάλι Γεωργία (Γιούλα), Φυσιοθεραπεύτρια
Στυλιανίδη Έρμα, Αντικέρ, Εκτιμήτρια παλαιών αντικειμένων
Στυλιανού Γιάννος, Διευθυντής Πωλήσεων
Φωτίου Γιώργος, Οικονομικός Διευθυντής Ναυτιλιακής Εταιρείας
Χαραλάμπους Πάμπος, Συνδικαλιστής, Β΄ Αντιπρόεδρος Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου

Ευσταθίου Γιώργου, Πρόεδρος Ε.Ε Λεμεσού Συμμαχίας Πολιτών

Ο Γιώργος Ευσταθίου γεννήθηκε στη Λεμεσό, είναι 35 χρονών και έχει καταγωγή από την πόλη της κατεχόμενης Μόρφου. Είναι γιος του Στάθη Ευσταθίου εκ Μόρφου και της Ήβης Ευσταθίου του γένους Στυλιανού από την Λεμεσό.

Μετά το πέρας της στρατιωτικής του θητείας σπούδασε Τηλεπικοινωνίες στις Η.Π.Α όπου και αποφοίτησε αποκτώντας πτυχίο με διάκριση το 2009. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ηνωμένο Βασίλειο με την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου στην ασφάλεια δεδομένων και δικτύων.
Εργάστηκε στο παρελθόν σε ελεγκτική εταιρεία αλλά και σε εταιρεία τεχνολογίας στην Λεμεσό. Τώρα εργάζεται ως σύμβουλος πληροφορικής. Τον Οκτώβριο του 2018 εκλέχθηκε Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού της Συμμαχίας Πολιτών, θέση την οποία κατέχει μέχρι και σήμερα. Είναι μέλος της Γραμματείας και Πολιτικής Συγκλήτου στην Συμμαχία Πολιτών. Επίσης, είναι ο Αντιπρόεδρος Επικοινωνίας του Young Democrats of Europe (YDE), της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (EDP). Αντιπροσωπεύει την Συμμαχία Πολιτών στα διάφορα συνέδρια του EDP στο εξωτερικό.

Τα ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται γύρω από τα θέματα της Ευρώπης, της άμυνας, του περιβάλλοντος και του Κυπριακού.

Ιακώβου Χρήστος, Σύμβουλος του προέδρου της ΕΔΕΚ για το Κυπριακό και για Διεθνή Θέματα

Ο Χρήστος Ιακώβου γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1968. Σπούδασε Ιστορία και Διεθνείς Σχέσεις. Ειδικεύθηκε στη Γεωπολιτική και στην ανάλυση συγκρούσεων στην Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο. Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει επιστημονική αρθρογραφία για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και τις γεωπολιτικές αλλαγές. Διετέλεσε Διευθυντής του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών του Υπουργείου Άμυνας της Κύπρου. Στην περίοδο 2016 – 2018 ήταν σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA –TVONE.

Από το 2008 είναι διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών και από το 2019 Σύμβουλος του Προέδρου της ΕΔΕΚ για το Κυπριακό και για Διεθνή Θέματα.

Καρκαλλή Χριστιάνα, Επιχειρηματίας

Η Χριστιάνα Καρκαλλή γεννήθηκε στην Λεμεσό το 1986. Αποφοίτησε από το Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Ακολούθως απόκτησε τον τίτλο του Χρηματοοικονομικού και Ασφαλιστικού Συμβούλου από το American Collage και από το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου.
Διοργάνωσε σειρά εκδηλώσεων τα έσοδα από τις οποίες δόθηκαν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Εργάζεται ως Διευθύντρια Πωλήσεων σε εργοληπτική εταιρεία. Παράλληλα είναι ιδιοκτήτρια εταιρείας που εισάγει προϊόντα υγείας και ομορφιάς.

Έχει μεγάλη εμπειρία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καθότι εργάστηκε για σειρά ετών σε γνωστό δημοσιογραφικό συγκρότημα, κυρίως στην παραγωγή τηλεοπτικών εκπομπών και σειρών.

Έχει ιδιαίτερες ευαισθησίες στα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας και ιδιαίτερα στα θέματα φτωχοποίησης. Θεωρεί ότι στη νέα Βουλή είναι σημαντικό να εκπροσωπούνται νέες γυναίκες με όραμα οι οποίες είναι μακριά από κάθε αναίσχυντη σχέση με τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Κόμπος Αδάμος, Πρώην Εκπαιδευτικός – Επιχειρηματίας

Ο Αδάμος Κόμπος γεννήθηκε στα Τσιφλικούδια Λεμεσού, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε ηλεκτρονικά και δίδαξε στις Δημόσιες Τεχνικές Σχολές, Λεμεσού και Λάρνακας. Συνέγραψε πέντε βιβλία για ηλεκτρονικά ζητήματα και υπήρξε εκδότης - διευθυντής του περιοδικού «Εφηρμοσμένη Ηλεκτρονική». Επίσης συνέγραψε τα βιβλία «Αγώνας Ζωής Μάρω Κόμπου», «Η Τελευταία Προσγείωση», «Σημεία Αναφοράς της Λεμεσού» και «Η Μάχη του Προεδρικού, 15Η Ιουλίου 1974», «Σημεία Αναφοράς της Λεμεσού», « Η Τουρκοανταρσία στη Λεμεσό 1963/64».

Αρθρογραφεί στις ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες, για πολιτικά, κοινωνικά, εκπαιδευτικά, εθνικά και άλλα θέματα.Είναι επιχειρηματίας στον τομέα των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και συσκευών. Είναι Πρόεδρος του «Ιδρύματος Μάρω Κόμπου», που στηρίζει θεραπείες καρκινοπαθών στο εξωτερικό.

Πολιτεύεται και είναι Δημοτικός Σύμβουλος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, στο Δήμο Λεμεσού και μέλος της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού.

Λυσάνδρου Λύσανδρος, Δικηγόρος

Ο Λύσανδρος Λυσάνδρου γεννήθηκε στις 23/06/1971 στη Λεμεσό. Φοίτησε στο 10ο Δημοτικό Χαλκούτσας, Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίου Νικολάου και ακολούθως στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Νομικής. Κατά τα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε Γενικός Γραμματέας της Δημοκρατικής Κίνησης Κυπρίων Φοιτητών «ΑΓΩΝΑΣ», εκλεγμένο μέλος στην Ε.Φ.Ε.Κ. Αθηνών και ενεργό στέλεχος της ΠΑΣΠ. Με την αποφοίτησή του το 1995 και την επιστροφή του στην Κύπρο υπήρξε ενεργό στέλεχος της Σ.Ν.ΕΔΕΝ, την οποία υπηρέτησε από τη θέση του Αντιπροέδρου. Από το 2006 μέχρι και το 2015, διετέλεσε Γενικός Γραμματέας στον Μορφωτικό Αθλητικό Μουσικό Σύλλογο «ΑΡΗΣ» Λεμεσού, ενώ από τον Γενάρη του 2020 έχει αναλάβει καθήκοντα Προέδρου.

Διατηρεί από το 2006 τη δικηγορική εταιρία Λ.ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Δ.Ε.Π.Ε και εργάζεται ως Δικηγόρος. Είναι παντρεμένος με τη Σωτηρούλα Γαγκουλλή και έχει δύο παιδιά, τον Έρμο και τον Γιώργο Λυσάνδρου. Η ενασχόλησή του με τα κοινά, ξεκινά από τα μαθητικά του χρόνια και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Πιστεύει ότι σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα που επιζητά και επιδιώκει μια ειρηνική και βιώσιμη λύση, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να αλλάξει, είναι η ίδια η κοινωνία των πολιτών και τούτο μπορεί να γίνει με την πραγματική ισότητα όλων των πολιτών, την πάταξη της διαφθοράς και του μέσου, την αναβάθμιση της παιδείας και τη χάραξη μιας νέας πολιτικής εργασιακής στρατηγικής, ούτως ώστε η εξεύρεση εργασίας των νέων να είναι φυσικό επακόλουθο των σπουδών τους.

Παπαβασιλείου Φάνη, Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Γυναικείας Κίνησης Λεμεσού, Συνδικαλίστρια

Η Φάνη Παπαβασιλείου γεννήθηκε στη Λεμεσό από γονείς βιοπαλαιστές. Σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία και αποφοίτησε με άριστα. Από το 2007 μέχρι και σήμερα εργάζεται στη Σχολική Εφορεία Λεμεσού. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.
Είναι Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Γυναικείας Κίνησης Λεμεσού, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Κ. Σ. ΕΔΕΚ, Συνδικαλίστρια και Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Βοηθητικού Γραμματειακού Προσωπικού. Είναι μέλος Συνοικιακού Συμβουλίου, μέλος της Γραμματείας του εθελοντικού Σωματείου Cyprus Art & Care και Διαχειρίστρια της Εθελοντικής/Φιλανθρωπικής ομάδας «Προσφέρω με αγάπη».

Διετέλεσε Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Προδημοτικής Εκπαίδευσης, το 2010 γραμματέας της Ακαδημίας Ολυμπιακής Γυμναστικής «Αμαθούς», μέχρι το 2019 ήταν μέλος του Συνδέσμου Γονέων Λυκείου Αγίας Φυλάξεως όπου και τιμήθηκε. Πρωτοστάτησε και διοργάνωσε την 1η εθελοντική αιμοδοσία μεταξύ της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης και της ΠΟΕΔ η οποία έχει καθιερωθεί ως θεσμός.

Η σκληρή εργασία και ο καθημερινός έντιμος αγώνας της οικογένειας της για να εξασφαλίσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής, την στιγμάτισε και καθόρισε την πορεία της. Από μαθήτρια ήταν ιδιαίτερα ενεργή με συμμετοχή κυρίως στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα, μέσα από αντικατοχικές πορείες γυναικών και διαδηλώσεις με κύριο γνώμονα της πάντοτε τον ΑΝΘΡΩΠΟ και την προάσπιση των δικαιωμάτων του. Πρωτοστάτες, οδηγοί και συμπαραστάτες στη μέχρι σήμερα πορεία της, ήταν οι γονείς της οι οποίοι την γαλούχησαν με τις ιδέες και τις αξίες του Σοσιαλισμού, των ίσων ευκαιριών, ίσων δικαιωμάτων και κυρίως τον σεβασμό στον συνάνθρωπο μας.

Με αυτά τα δεδομένα και αξίες η διαδρομή της δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετική. Οι αγώνες για δικαίωση την έμαθαν να διεκδικεί ακούραστα, να αγωνίζεται με υπομονή και επιμονή να προασπίζεται το δικαίωμα του ατόμου στη μόρφωση, στην υγεία, στην ασφάλεια, στην αξιοπρεπή διαβίωση και στην αναγκαιότητα για καλλιέργεια και ανάπτυξη της ελεύθερης βούλησης και Κριτικής σκέψης για ένα καλύτερο αύριο.

Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα της είναι η ευημερία των ζώων και η πράσινη ανάπτυξη γι’ αυτό και έχει καταρτίσει συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες μπορούν να τύχουν άμεσης εφαρμογής.

Ξεχωρίζει για την εθελοντική, φιλανθρωπική της δράση.

Όνειρο της μια ενωμένη πατρίδα χωρίς στρατό κατοχής!

Σκανδάλη Γεωργία (Γιούλα), Φυσιοθεραπεύτρια

Η Γεωργία Σκανδάλη γεννήθηκε στην Μόρφου στις 10/6/71. Μαζί με την οικογένεια της, τον πατέρα της Παύλο Σκανδάλη και τη μητέρα της Αντρούλα Παναγή, εξαναγκάστηκαν με την εισβολή να φύγουν από την Μόρφου και να εγκατασταθούν στη Λεμεσό. Φοίτησε και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο και Λύκειο Πέτρου και Παύλου.

Σπούδασε φυσικοθεραπεία (φυσιοθεραπεύτρια Β) στην Τ.Σ.Α (Τεχνολογική σχολή Αθηνών) και στην Α.Σ.Α (Αθηνών). Έχει δύο κόρες την Παυλίνα Θεοδώρου και την Άντρια Θεοδώρου. Στα κοινά αναμείχθηκε ενεργά από το 2006. Όνειρο της είναι ένα σωστό σύστημα υγείας και η επιστροφή της Μόρφου και κάθε Μορφίτη.

Στυλιανίδη Έρμα, Αντικέρ, Εκτιμήτρια παλαιών αντικειμένων

Η συμμετοχή της στα κοινά από τα μαθητικά της χρόνια έχει αναδείξει ζητήματα στα οποία με την εκλογή της θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο πλαίσιο των διαφόρων επιτροπών στις οποίες θα συμμετέχει.

Από το 2015 είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού Ομίλου Χειμερινών Κολυμβητών και Φίλων Λεμεσού «Ακτή Ολυμπίων», πού είναι και μέλος στο Αθλητικό Μητρώο του ΚΟΑ ως Όμιλος Αθλητικής Ενασχόλησης. Από έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Λεμεσού για τη ρύπανση στη θάλασσα από διαρροές λυμάτων, αποδείχθηκε ότι εκτός από τους παρανομούντες και την ολιγωρία των κρατικών υπηρεσιών δεν υπάρχει ούτε νομικό πλαίσιο ούτε συγκεκριμένη υπηρεσία καταστολής της ρύπανσης στη θάλασσα.

Από το 2014 είναι μέλος στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Καρναβαλικών Πόλεων F.U.C.C. μετά από εισήγηση του Προέδρου στη Γενική Συνέλευση όταν έγινε το Συνέδριο στην Κύπρο. Μέχρι σήμερα συμμετέχει στα τακτά ετήσια συνέδρια σε διαφορετικές χώρες.

Ως ακτιβίστρια στον πολιτισμό από το 1994 μέχρι σήμερα έχει παραχωρήσει και προσφέρει από την προσωπική της συλλογή μέχρι σήμερα εντελώς δωρεάν σε όλη την Κύπρο τα σκηνικά και τα έπιπλα σε εκατοντάδες θεατρικές παραστάσεις σε θέατρα Κυπριακά, Ελληνικά, Ρωσικά, ερασιτεχνικά (Θ.Ο.Κ, Παττίχειο Λεμεσού, Ριάλτο, Θέατρο Ένα, Περιοδεύοντες, Ε.Ν.Α.Φ Αγίας Φύλας, Ε.Θ.Α.Λ, Κερύνεια Όπερα κ.ά) Γυμνάσια, Λύκεια, Κρατικά και ιδιωτικά, Γιορτή του Κρασιού, Σχολές Χορού, Μουσικές Σχολές και Νηπιαγωγεία, Ρωσικά Μπαλέτα και τηλεοπτικές παραγωγές του Ρ.Ι.Κ κ.ά.

Βοήθησε στην δημιουργία πολλών Μουσείων σε Κοινότητες και ιδιώτες καθώς και το Παττίχειο Δημοτικό Μουσείο - Ιστορικό Αρχείο Κέντρο Μελετών Λεμεσού με έπιπλα και αντικείμενα.

Στυλιανού Γιάννος, Διευθυντής Πωλήσεων

Ο Στυλιανού Ιωάννης είναι υιός του Πατήρ-Γεώργιου και της Παναγιώτας με καταγωγή από το χωριό Συκόπετρα της επαρχίας Λεμεσού.

Γεννήθηκε στην Κυθρέα, είναι 52 ετών και πατέρας ενός κοριτσιού 14 χρονών. Τελείωσε το κλασικό τμήμα του Παγκυπρίου Γυμνασίου. Υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά ως έφεδρος Ανθυπολοχαγός Μηχανικού. Σπούδασε στην Φιλοσοφική Σχολή (ΦΠΨ) του Εθνικού Καποδιστριακού Αθηνών. Διετέλεσε Πρόεδρος των φοιτητών στις φοιτητικές εστίες όπως και μέλος της φοιτητικής παράταξης ΑΓΩΝΑΣ Αθηνών. Παρακολούθησε σεμινάρια δημοσιογραφίας. Είναι κάτοχος διπλώματος προπονητικής ποδοσφαίρου. Εργάζεται ως Διευθυντής πωλήσεων σε εταιρείες οικιακών συσκευών. Συμμετέχει σε ποικίλους οργανισμούς νεολαίας όπως και σε ομάδες πρωτοβουλίας για την ανάδειξη και προστασία του εκκλησιαστικού πλούτου της Κύπρου (αναστύλωση εγκαταλελειμμένων μοναστηριών κ.ά.). Τέλος, είναι ενεργό μέλος σε διάφορες εθελοντικές ομάδες στήριξης ευπαθών πολιτών.

Φωτίου Γιώργος, Οικονομικός Διευθυντής Ναυτιλιακής Εταιρείας

Ο Γεώργιος Φωτίου γεννήθηκε στα Κάτω Πολεμίδια, κατάγεται από την επαρχία Αμμοχώστου και είναι 36 χρονών. Προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια και είναι νυμφευμένος με δύο παιδιά. Αποφοίτησε από το Λύκειο Πολεμιδιών το 2002 στο οποίο διετέλεσε ενεργό μέλος στα κοινά και στα κεντρικά μαθητικά συμβούλια. Αφού υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία μετέπειτα αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στον κλάδο Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής. Είναι μέλος σε διάφορους επαγγελματικούς συνδέσμους εκ των οποίων και του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) και κάτοχος του αντίστοιχου επαγγελματικού τίτλου πιστοποίησης Certified Accountant (ACCA). Είναι Εγκεκριμένος Λογιστής και Εγγεγραμμένος Ελεγκτής και Πάροχος Διοικητικών Υπηρεσιών κάτω από τον Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ). Εργάστηκε στον Ελεγκτικό Οίκο PricewaterhouseCoopers Ltd από το 2007 μέχρι το 2014.

Από το 2014 μέχρι και σήμερα εργάζεται σε Όμιλο ναυτιλιακών εταιριών Κυπριακών συμφερόντων, την Olympia Ocean Carriers Ltd, κατέχοντας την θέση του Οικονομικού Διευθυντή - CFO. Είναι Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος σε διάφορες Κυπριακές Εταιρείες και κατέχει την θέση του ταμία στο Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Πολιτιστικού Ομίλου Πολεμιδιών (Α.Π.Ο.Π).

Χαραλάμπους Πάμπος, Συνδικαλιστής, Β΄ Αντιπρόεδρος Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου

Ο Πάμπος Χαραλάμπους γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 1990 στην Λεμεσό όπου και διαμένει μέχρι και σήμερα, έχοντας καταγωγή από την Λετύμπου της Πάφου.

Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατέχει Δίπλωμα Δημοσιογραφίας, Σύνταξης και Ρεπορτάζ και BA Mass Communication and Media Arts/Journalism από το Queen Margaret University.

Το ενδιαφέρον του για τα κοινά ξεκίνησε ήδη από τα μαθητικά του χρόνια. Στα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε ενεργό μέλος της φοιτητικής παράταξης του ΑΓΩΝΑ διατελώντας για δύο χρόνια Πρόεδρος της παράταξης.

Με την επιστροφή του στην Κύπρο ξεκίνησε την ενασχόληση του τόσο με την Νεολαία ΕΔΕΚ όσο και με το Κίνημα. Διετέλεσε για μια θητεία μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής ΕΔΕΚ Λεμεσού και για περισσότερο από πέντε χρόνια ήταν υπεύθυνος σε παγκύπρια βάση της Μαθητικής Κίνησης του ΑΓΩΝΑ.

Το 2019 εκλέχθηκε Β΄ Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου.

Από τον Μάϊο του 2018 εργάζεται ως Συνδικαλιστής στην ΔΕΟΚ με την αρμοδιότητα του Σύμβουλου εργασιακών σχέσεων για ζητήματα που αφορούν τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, το ωρομίσθιο προσωπικό, τους οικοδόμους και τις βιομηχανίες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X