ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτό είναι το Πόθεν Έσχες των νέων Υπουργών του Χριστοδουλίδη

Η αλλαγή των δύο νομοθεσιών για το Πόθεν Έσχες συζητείται εδώ και καιρό στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής

Στη δημοσιότητα έδωσε η Βουλή των Αντιπροσώπων το Πόθεν Έσχες των Υπουργών Υγείας, Γεωργίας, Δικαιοσύνης, Άμυνας και του Υφυπουργού Έρευνας και Καινοτομίας.

Δείτε το Πόθεν Έσχες του Μιχάλη Δαμιανού εδώ.

Δείτε το Πόθεν Έσχες της Μαρίας Παναγιώτου εδώ.

Δείτε το Πόθεν Έσχες του Μάριου Χαρτσιώτη εδώ.

Δείτε το Πόθεν Έσχες του Βασίλη Πάλμα εδώ.

Δείτε το Πόθεν Έσχες του Νικόδημου Δαμιανού εδώ.

Η αλλαγή των δύο νομοθεσιών για το Πόθεν Έσχες συζητείται εδώ και καιρό στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής. Μεταξύ άλλων, για τον φορέα συλλογής των δηλώσεων Πόθεν Έσχες, που έχει να κάνει για τον Νόμο 49 (πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα, βουλευτές, υπουργοί και Πρόεδρος της Δημοκρατίας), προκρίνεται η φιλοσοφία της σύστασης τριμελούς Επιτροπής της Βουλής, συνεπικουρούμενη από τον έφορο Φορολογίας, στην οποία τα ΠΕΠ θα καταθέτουν προς εξέταση τα περιουσιακά τους στοιχεία με ηλεκτρονική δήλωση. Αυτή η τριμελής επιτροπή της Βουλής, προβλέπεται να είναι υπό την Πρόεδρο της Βουλής και με τη συμμετοχή δύο βουλευτών. Ορισμένοι βουλευτές, όπως ο Παύλος Μυλωνάς του ΔΗΚΟ, διαφωνούν με τη σύνθεση αυτή, καθώς θεωρούν ότι δεν διασφαλίζεται η ανεξαρτησία, προκρίνοντας την ανάθεση αυτού του ρόλου σε ένα ανεξάρτητο σχήμα.

Για τον Νόμο 50, που αφορά τα δημόσια εκτεθειμένα πρόσωπα, αρμόδιο θα είναι το τριμελές συμβούλιο που διορίζεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Άλλο ζήτημα που εκκρεμεί είναι ο τρόπος παρουσιάσης και δημοσίευσης των περιουσιακών στοιχείων για κάθε ΠΕΠ.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X