ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτό είναι το νέο κόμμα στην Κύπρο

Μια πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπαδάκη

Ανακοινώσεις

Tην ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος, με το όνομα «Αιχμή» - Δημοκρατική Κίνηση Αλλαγής, ανακοίνωσε ο ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδάκης.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Σε μια εποχή που το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε βαθιά κρίση, με σοβαρά προβλήματα αξιοπιστίας, διαφάνειας και λογοδοσίας, αποφασίσαμε να παραμείνουμε πιστοί στην ελπίδα και να προχωρήσουμε στη δημιουργία Νέας Πολιτικής Κίνησης, με τη μορφή ενός οριζόντιου κοινωνικού κινήματος, με δημοκρατικό, προοδευτικό και ριζοσπαστικό προσανατολισμό.

Σε συγκέντρωση πολιτών, που πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη, αποφασίστηκε η ίδρυση Νέας Κίνησης, με το όνομα «Αιχμή» - Δημοκρατική Κίνηση Αλλαγής. Μετά από επαφές και συζητήσεις, με ένα ευρύ φάσμα της κοινωνίας, καταλήγουμε ότι η ανατροπή αυτού του σαθρού συστήματος, μπορεί να προέλθει μόνο από τους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι σήμερα πληρώνουν τα διαχρονικά λάθη του κομματικού και πολιτικού κατεστημένου.

Η πρώτη συνάντηση πολιτών εξέλεξε ως προσωρινό επταμελές προεδρείο, τους Λεωνίδα Αλεξάνδρου, Παναγιώτη Ευαγγελίδη, Χριστούλλα Κυριάκου, Κατερίνα Παπαραδαμάνθους, Στάμο Παπαβασιλείου, Τώνια Σταυρινού και Στέφανο Χατζηκοφίνα. Η επίσημη παρουσίαση της Κίνησης θα γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο.

Η «Αιχμή» - Δημοκρατική Κίνηση Αλλαγής, φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως ένας ανοικτός χώρος αμφίδρομης επικοινωνίας και ουσιαστικής συμμετοχής κάθε δημοκρατικού πολίτη. Στόχος είναι να δώσουμε λόγο και βήμα στη μεγάλη σιωπηρή πλειοψηφία των ανθρώπων, που σήμερα δεν εκπροσωπούνται, αλλά ούτε και λαμβάνονται υπόψιν στη λήψη αποφάσεων. Η απουσία τους, όσο και αν εξυπηρετεί τα συμφέροντα κάποιων κομμάτων, εκτιμούμε ότι δεν είναι δείγμα αδιαφορίας και αδράνειας, αλλά έκφραση βαθιάς απογοήτευσης.

Στην αναζήτηση προοπτικής και ελπίδας για το μέλλον, απευθύνουμε στους πολίτες, κάλεσμα συμπόρευσης και δημιουργικού διαλόγου για να ανατρέψουμε, δημοκρατικά, τη σαθρή στασιμότητα και τον εφησυχασμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση