ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτή είναι η νέα κομματική στέγη της Αλεξάνδρας Ατταλίδου

Αναλυτικά οι λόγοι που ώθησαν την κ. Ατταλίδου να πάρει την απόφασή της

Ανακοινώσεις

Η ανεξάρτητη βουλεύτρια Αλεξάνδρα Ατταλίδου, με γραπτή της δήλωση, γνωστοποιεί ότι εντάσσεται στο Βολτ Κύπρου.

Η ανακοίνωση

Μπαίνοντας στην πολιτική πριν δύο χρόνια είχα θέσει ως στόχο να συμβάλω στον εκσυγχρονισμό του κράτους, να συνεισφέρω στην καταπολέμηση της διαφθοράς, να σταθώ απέναντι από την Aκροδεξιά της οποίας η επιρροή συνεχώς αυξανόταν, να διεκδικήσω ένα καλύτερο και επανενωμένο τόπο. Κυρίως όμως να δώσω φωνή σ’ ένα κομμάτι της κοινωνίας που ένιωθε ότι δεν το εκφράζει η υφιστάμενη κατάσταση.

Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε για να μπορούμε να πούμε ότι αλλάζει αυτή η χώρα. Οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, του μεταναστευτικού, της διαφθοράς, του άλυτου Κυπριακού, της ανόδου της ακροδεξιάς, της διαχείρισης του τομέα της ενέργειας παραμένουν μεγάλες και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ούτε μεμονωμένα ούτε επαναλαμβάνοντας παλιές πρακτικές. H μεγαλύτερη πρόκληση, όμως, είναι να καταστήσουμε ξανά τον πολίτη κομμάτι της δημοκρατικής διαδικασίας.

Οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι η οικονομική, κοινωνική, περιβαλλοντική και αξιακή κρίση που βιώνουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα χρόνιων αλόγιστων χειρισμών: Των κακών κομματικών διορισμών, ενός ασύδοτου πελατειακού κράτους, της ταύτισης του πολιτικού συστήματος με συγκεκριμένες ομάδες συμφερόντων, της εσωστρέφειας και αδιαφορίας για το ευρύτερο περιβάλλον. Της απροθυμίας μας να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις τις οποίες θα έπρεπε να είχαμε κάνει δεκαετίες πριν και σε τομές που θα μπορούσαν μακροπρόθεσμα να εγγυηθούν την ευημερία των πολιτών. Μια καλύτερη πορεία.

Η δικαιολογημένη απαξίωση της κοινωνίας μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο εφόσον αγγίξουμε τα αίτια της. Την απουσία του κράτους δικαίου, την έλλειψη θεσμικών αντιβάρων, την προβληματική λειτουργία της δικαιοσύνης και των ανεξάρτητων θεσμών που καθιστά τους εκάστοτε Πρόεδρους και Γενικούς Εισαγγελείς σχεδόν ανέλεγκτους, την έλλειψη διαφάνειας και λογοδοσίας, το εμπεδωμένο αίσθημα αδικίας.

Για να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις του πολίτη με την Πολιτική και να δώσουμε πραγματική προοπτική στη χώρα δεν αρκεί να αποφασίζουμε, με τον τρόπο μάλιστα που το πράττουμε, για τα επιμέρους που τον απασχολούν σήμερα. Ούτε να χαράσσουμε κόκκινες γραμμές και να διαπραγματευόμαστε με τον εαυτό μας.

Θα πρέπει, μέσα από ένα μακροπρόθεσμο πλάνο, να διασφαλίσουμε την κοινωνική δικαιοσύνη υπό συνθήκες οικονομικής σταθερότητας και ανάπτυξης

Να απαλλαγούμε από λαϊκίστικες προσεγγίσεις που το μόνο που κάνουν είναι να οδηγούν σ’ ένα φαύλο κύκλο συντήρησης των αδιεξόδων

Να αντιμετωπίσουμε με πολιτικούς όρους την ρατσιστική και ανέξοδη ρητορική που οδηγεί σε κοινωνική αναταραχή και τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια

Να επιδείξουμε μηδενική ανοχή στη διαφθορά που έχει εισχωρήσει σε όλους τους τομείς της πολιτικής και φτάνει μέχρι τα ανώτατα αξιώματα

Να εργαστούμε για εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, θα θεμελιώνουν το κράτος δικαίου και θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής αυτών που ταχθήκαμε να υπηρετήσουμε.

Να δώσουμε ξανά προοπτική

Δεν μπορούμε άλλο να συνεχίσουμε να αγνοήσουμε τη φτωχοποίηση σημαντικού ποσοστού των πολιτών απόρροια του πληθωρισμού και της καθήλωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα

Δεν μπορούμε στο όνομα της ανάπτυξης να καταστρέφουμε το περιβάλλον χωρίς να αναλογιζόμαστε το κόστος που προκαλούμε στις επόμενες γενιές

Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους λίγους να καταστρέφουν το παρόν και το μέλλον των πολλών.

Χρειαζόμαστε κάθαρση σε όλους τους τομείς.

Ένα κράτος που θα λειτουργεί.

Αν κάτι έμαθα από την πολυετή ενασχόληση μου με τον ακτιβισμό, είναι ότι η πραγματική αλλαγή επιτυγχάνεται μόνο όταν η φωνή της κοινωνίας αποκτήσει πρόσβαση στο σύστημα ή όταν το σύστημα δώσει φωνή στην κοινωνία. Μέσα από το σύστημα δίδεται η μάχη ιδεών. Μέσα από το σύστημα τίθενται οι βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Και μόνο όταν όσοι διεκδικούν την αλλαγή ενώσουν δυνάμεις.

Είναι γι’ αυτό το λόγο που έχω αποφασίσει να ενταχθώ στο ΒΟΛΤ Κύπρος. Ένα κόμμα ευρωπαϊκό, με νέους ανθρώπους, σύγχρονες ιδέες και δομές, το οποίο ως προμετωπίδα του έχει την ευημερία και την αξιοπρέπεια του πολίτη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή, και με το οποίο μας ενώνουν οι ίδιοι στόχοι και το ίδιο όραμα για την Κύπρο και την Ευρώπη.

Έχω σήμερα καταθέσει την υποψηφιότητα μου για το 25μελές σώμα του κόμματος. Μέσα από τη συμπόρευση με το ΒΟΛΤ Κύπρος, πιστεύω θα μου δοθεί ένα καλύτερο βήμα να αγωνιστώ για όσα πιστεύω και υποσχέθηκα στο κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση