ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προεδρία Βουλής - Αννίτα Δημητρίου η εκλεκτή του ΔΗΣΥ

Τι ανακοίνωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ανακοίνωσε ότι ο ΔΗΣΥ προτείνει για τη θέση της Προεδρίας της Βουλής, τη Βουλευτή Λάρνακας Αννίτα Δημητρίου και ότι θα διεκδικήσει με αυτή την επιλογή την Προεδρία της Βουλής μέχρι τέλους.

Αναφέροντας ότι η κα. Δημητρίου μπορεί επάξια να συμβολίσει τη νέα εποχή και στη Βουλή αλλά για τον τόπο, κάλεσε όλα τα κόμματα να συμβάλουν στην ανάδειξη της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Βουλής.

Αυτούσια η δήλωση Προέδρου του ΔΗΣΥ

«Η Προεδρία της Βουλής είναι ιδιαίτερα σημαντικός θεσμός της Δημοκρατίας, τόσο συμβολικά όσο και ουσιαστικά. Όχι μόνο διευθύνει τις εργασίες του Σώματος αλλά αναπληρώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το πολιτικό σύστημα οφείλει να λαμβάνει σοβαρά υπόψη του τις προσδοκίες των πολιτών. Καθαρές κουβέντες, καθαρές προτάσεις, καθαρά πρόσωπα, μακριά από συναλλαγές και παζάρια.

Είναι απόλυτα σεβαστό το δημοκρατικό δικαίωμα κάθε κόμματος να διεκδικήσει την Προεδρία της Βουλής. Το ίδιο σεβαστό και λογικό είναι αυτό να ισχύει και για το μεγαλύτερο κόμμα της Βουλής.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα έχει τη δική του υποψηφιότητα για τη θέση της Προεδρίας της Βουλής μέχρι τέλους.
Πρόκειται για μια επιλογή με ισχυρό συμβολισμό. Μια επιλογή που έχει τις όλες τις προϋποθέσεις να ψηφιστεί από την ευρεία πλειοψηφία της βουλής.

Από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν έχει υπάρξει γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής, παρόλο που το 50% του εκλογικού σώματος είναι γυναίκες. Στις πρόσφατες εκλογές μόλις 8 γυναίκες έχουν αναδειχθεί στο κοινοβουλευτικό αξίωμα. Ήρθε λοιπόν η ώρα να καταρρίψουμε όλοι μαζί ακόμη ένα στερεότυπο.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός προτείνει για τη θέση της Προεδρίας της Βουλής την κ. Αννίτα Δημητρίου. Δύο φορές πρώτη βουλευτή Λάρνακας και πρώτη Παγκύπρια σε ποσοστό ψήφων. Μια νέα γυναίκα, ικανή κοινοβουλευτικό, της οποίας η εργατικότητα, η συγκρότηση και το ήθος είναι αδιαμφισβήτητα.

Η κ. Αννίτα Δημητρίου μπορεί επάξια να συμβολίσει τη νέα εποχή στη Βουλή και να αποτελέσει πρότυπο για μεγαλύτερη εκπροσώπηση των γυναικών στα κοινά.

Καλώ όλα τα κόμματα να συμβάλουν θετικά στην ανάδειξη της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Κυπριακής Βουλής δείχνοντας ότι το πολιτικό μας σύστημα ακούει τα μηνύματα των καιρών και αλλάζει με πράξεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X