ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αρχηγός Εθνικής Φρουράς: Αναβαθμίζεται το Πυροβολικό (vid)

Σε χαιρετισμό του κατά την τελετή εορτασμού της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικού

ΚΥΠΕ

Η απειλή από τον Τούρκο κατακτητή δεν πρέπει να μας πτοεί αλλά να ενισχύει και χαλυβδώνει την θέληση για τήρηση ετοιμότητας εκτέλεσης της αποστολής μας πάση θυσία, όλο το χρόνο, μέχρι την αποκατάσταση του δικαίου και της νομιμότητας στην ημικατεχόμενη μας πατρίδα, ανέφερε σήμερα ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, σημειώνοντας παράλληλα ότι το πυροβολικό τα τελευταία χρόνια υλοποιεί ένα μακρόπνοο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού στο πλαίσιο του οποίου αναβαθμίζεται με νέα οπλικά συστήματα, με συστήματα διοικήσεως και ελέγχου, σύγχρονα μέσα παρατηρήσεως και βελτιωμένους τύπους έξυπνων πυρομαχικών.

Σε χαιρετισμό του κατά την τελετή εορτασμού της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικού, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο στρατόπεδο «Αντιστράτηγου Στυλιανού Καλμπουρτζή» στο Δελίκηπο, ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ κάλεσε τους πυροβολητές «με πίστη στην Αγία Βαρβάρα και με γνώμονα το ρητό «Ισχύς για της γνώσεως» να συνεχίσουν να εργάζονται «σκληρά για την επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των μονάδων πυροβολικού και την ενίσχυση των δυνατοτήτων της Εθνικής Φρουράς, αφενός ως αξιόπιστη δύναμη αποτροπής και αφετέρου ως ισχυρό εργαλείο για την υλοποίηση των στρατηγικών στόχων της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Πρόσθεσε ότι το πυροβολικό «τα τελευταία χρόνια υλοποιεί ένα μακρόπνοο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού στο πλαίσιο του οποίου αναβαθμίζεται με νέα οπλικά συστήματα, με συστήματα διοικήσεως και ελέγχου, σύγχρονα μέσα παρατηρήσεως και βελτιωμένους τύπους έξυπνων πυρομαχικών. Η σύζευξη όλων αυτών των δυνατοτήτων και η αξιοποίηση τους από τις άξιες και άξιους, γυναίκες και άντρες πυροβολητές, προσδίδουν αυξημένες δυνατότητες σε βεληνεκές και όγκο πυρών».

Όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας «η ομαδική δουλειά και η αξιοποίηση των γνώσεων όλων των πυροβολητών, καθιστούν το Σώμα ισχυρότερο, ταχύτερο, πλέον εύστοχο και αποτελεσματικό στην υποστήριξη που παρέχει στους Σχηματισμούς της Εθνικής Φρουράς, επηρεάζοντας, καθοριστικά την έκβαση των επιχειρήσεων στο πεδίο της μάχης. Παρά τις τεχνολογικές εξελίξεις» σημείωσε δεν πρέπει να λησμονούμε ότι «ο άνθρωπος παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας νίκης και επιτυχίας στο πεδίο της μάχης».

Αφού ανέφερε ότι «οι βαριές υποχρεώσεις που επιβάλλουν οι παραδόσεις και η ένδοξη ιστορία του όπλου και οι παρακαταθήκες των ηρωικών πυροβολητών παραμένουν διαχρονικά αυξημένες και επιτακτικές. Αριθμητικά είμαστε λίγοι όπως άλλωστε είμασταν πάντοτε ιστορικά, εναντίον πολυάριθμων και υπέρτερων αντιπάλων, ωστόσο τους αντιμετωπίζαμε με επιτυχία και αυτό σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε».

Απευθυνόμενος στο σύνολο του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς, ο Αρχηγός ανέφερε ότι «σήμερα με όλα αυτά που συμβαίνουν εντός και εκτός της πατρίδας μας, οι προσδοκίες της κυπριακής πολιτείας και κοινωνίας είναι όσο ποτέ άλλοτε υψηλές και η ευθύνη όλων να ανταποκριθούμε σε αυτές ακόμα υψηλότερη. Η απειλή από τον Τούρκο κατακτητή δεν πρέπει να μας πτοεί αλλά να ενισχύει και χαλυβδώνει την θέληση για τήρηση ετοιμότητας εκτέλεσης της αποστολής μας πάση θυσία, ημέρα και νύχτα όλο το χρόνο, μέχρι την αποκατάσταση του δικαίου και της νομιμότητας στην ημικατεχόμενή μας πατρίδα» είπε.

Ταυτόχρονα ευχήθηκε στους πυροβολητές ο Θεός να τους χαρίζει δύναμη και υγεία για να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται με ζήλο και επιμονή στα καθήκοντα που επιβάλλει η ιερή μας αποστολή και το καθήκον προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Φρουράς «στον εορτασμό, παρέστη ο Πρέσβης της Ελλάδας Ιωάννης Παπαμελετίου, βουλευτές, η ιεραρχία του ΓΕΕΦ και αντιπροσωπείες στελεχών, εκπρόσωποι κρατικών υπηρεσιών, τοπικών αρχών, αξιωματικοί εν αποστρατεία, Ακόλουθοι Άμυνας, καθώς και στρατιωτικές αντιπροσωπείες χωρών που φιλοξενούνται σε εγκαταστάσεις της Εθνικής Φρουράς».

Προστίθεται ότι «στο πλαίσιο της τελετής, διοργανώθηκε στατική έκθεση στην οποία παρουσιάστηκαν τα οπλικά συστήματα και δυνατότητες του πυροβολικού, ενώ σε έκθεση φωτογραφίας παρουσιάστηκε η εξέλιξη του πυροβολικού από δημιουργίας του μέχρι σήμερα. Στον εορτασμό συνέβαλαν επίσης, οι Σελίδες Ιστορικής Μνήμης και Αναπαράστασης (Σ.ΙΜ.Α), με ιστορική έκθεση μοντέλων και διοραμάτων πυροβόλων της Εθνικής Φρουράς».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση