ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αποκαταστάθηκε το καθεστώς στην Πύλα

Αποχώρησαν οι κατοχικές αρχές από τη νεκρή ζώνη, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

ΚΥΠΕ

Το καθεστώς της νεκρής ζώνης στην περιοχή της Πύλας έχει αποκατασταθεί ως ίσχυε πριν από τα επεισόδια που σημειώθηκαν τον Αύγουστο, ανέφεραν στο ΚΥΠΕ κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές δήλωσαν στο ΚΥΠΕ πως με βάση την ενημέρωση που υπήρξε την Παρασκευή το πρωί, οι κατοχικές αρχές έχουν αποχωρήσει από την περιοχή της νεκρής ζώνης.

Υπενθυμίζεται πως η έναρξη των διαδικασιών για εφαρμογή της συναντίληψης που έχει επιτευχθεί, την οποία ανακοίνωσε στις 9 Οκτωβρίου ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, έχει προγραμματιστεί για τις 23 Οκτωβρίου.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, έχει διαβεβαιώσει, με δήλωσή του, πως η κυπριακή Κυβέρνηση θα εργαστεί με ειλικρινή πολιτική βούληση για να εφαρμοστούν οι πρόνοιες της συναντίληψης η οποία, όπως έχει πει, περιλαμβάνει πρόνοιες, οι οποίες αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφορικά με το καθεστώς της νεκρής ζώνης, το οποίο και διασφαλίζεται και αποκαθιστούν την τάξη στη συγκεκριμένη περιοχή της νεκρής ζώνης.

Ο κ. Λετυμπιώτης έχει σημειώσει ακόμη πως οι πρόνοιες προβλέπουν την επιθυμητή από τους κατοίκους αστική και οικιστική ανάπτυξη της περιοχής, επ’ ωφελεία όλων των κατοίκων της Πύλας, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και δημιουργούν προϋποθέσεις για ειρηνική και δημιουργική συνύπαρξη των κατοίκων σε μια περίοδο κατά την οποία επιδιώκεται η επανέναρξη των συνομιλιών προς συνολική επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση