ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόφαση-καταπέλτης Βουλής χαρακτηρίζει ανεπίτρεπτο τον Γ. Ελεγκτή

ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ- ΔΗΚΟ- ΕΛΑΜ – Αλληλεγγύη- Οικολόγοι - Θεολόγου- Συν. Δημ. Δυνάμεων υιοθέτησαν απόφαση σε βάρος Οδυσσέα Μιχαηλίδη

Στέλιος Ξιουρής

Πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά θέσμια απόφαση πήρε η Βουλή των Αντιπροσώπων, αφού ενδεχομένως και για πρώτη φορά στην ιστορία της, κάκισε ενέργεια πολιτειακού αξιωματούχου του κράτους - στην προκειμένη του ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ - κατηγορώντας τον για ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ συμπεριφορά.

Ακόμη, στην απόφαση επισημαίνεται ότι ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, μετακύλησε τις δικές του ευθύνες στην Βουλή, και όπως είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του σώματος ΑΔΑΜΟΣ ΑΔΑΜΟΥ σε μια στιγμή έκρηξης θυμού «είμαι θυμωμένος και στεναχωρημένος για τον τρόπο που συμπεριφέρονται στην Βουλή (διάβαζε Χρυστάλλα Γιωρκάτζη και Γ. Ελεγκτής) και αυτή είναι η τελευταία φορά που δημοσιοποιείται οποιαδήποτε λίστα. Δεν θα την πετάσσουν και θα φεύγουν. Αν είναι μάγκες ας την δημοσιοποιούν οι ίδιοι» κατέληξε παραπέμποντας σαφώς στον κ. Μιχαηλίδη που ετοίμασε την σχετική λίστα.

Όσον αφορά το γενικότερο σκηνικό, διαφάνηκε και μέσα από τις ομιλίες των εκπροσώπων των κομμάτων και ιδιαίτερα του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ ΑΝΤΡΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ότι προκλήθηκε έντονη δυσφορία για τον τρόπο που ενέργησε ο Γ. Ελεγκτής, αφού ΠΑΓΙΔΕΥΣΕ τα κόμματα και μπροστά στο φάσμα της οριστικής απώλειας της έξωθεν καλής μαρτυρίας, υπερψήφισαν με το ΣΤΑΝΙΟ την δημοσιοποίηση της λίστας.

Τα λεγόμενα του κ. Κυπριανού αποτυπώνουν την κατάσταση που βρέθηκε το ΑΚΕΛ που αποτυπώνεται στην λαϊκή ρήση της αργούς «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα», ο οποίος αφήνοντας αιχμές σε μια αποστροφή της ομιλίας του, επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «ο Γ. Ελεγκτής ένοιωσε την ανάγκη να βάλει την πρώην Υπουργό ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ στην λίστα του για χρέος 5400 Ευρώ και άφησε έξω άλλους που χρωστούν εκατομμύρια. Λαϊκισμός που θα στοιχίσει στην Βουλή». Ο Γ. Γ. του ΑΚΕΛ τόνισε ακόμη ότι ο Γ. Ελεγκτής δεν παίρνει τεκμηριωμένη θέση για τα δάνεια των ΠΕΠ και απλώς μεταθέτει τις ευθύνες στην Βουλή, παρά την αποτρεπτική περί δημοσιοποίησης γνωμάτευση της Επιτρόπου Προσωπικών Δεδομένων.

Πάντως υπερασπιζόμενος τους ΑΚΕΛικούς που ήταν στην λίστα ο κ. Κυπριανού επισήμανε ότι μπήκαν σ’ αυτές για αναδιαρθρώσεις δανείων της ΠΕΟ (ΠΑΜΠΗΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ) και των Λαϊκών Οργανώσεων Πελενδρίου (ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΘΩΜΑ). Ωστόσο, εγείρονται ερωτηματικά αφού συνδεδεμένες με το ΑΚΕΛ οργανώσεις διαθέτουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία επωμίστηκαν αξιωματούχοι του κόμματος σε μια πρακτική που ακολουθήθηκε και με την υπόθεση Δρομολαξιάς- ΑΛΚΗΣ.

Αξιοσημείωτο της συνεδρίας είναι ότι και ΣΥΣΣΩΜΟ το ΔΗΚΟ - πλην του Ζαχαρία Κουλία - χαρακτήρισε ανεπίτρεπτη την συμπεριφορά του Γ. Ελεγκτή, δίνοντας επιχειρήματα σε όσους καταφέρονται κατά του Οδυσσέα Μιχαηλίδη και μιλάνε για λαϊκισμό και προχειρότητα εκ μέρους του, στην λήψη αποφάσεων.

Πάντως απέμεινε για μια ακόμη φορά το στίγμα για την Βουλή που ΑΥΤΟΜΑΣΤΙΓΩΘΗΚΕ και από τις ενέργειες του Γ. Ελεγκτή ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ την αξιοπιστία της και με την συζήτηση και δημοσιοποίηση λίστας διεύρυνε το χάσμα με την κοινωνία.

Από την άλλη, Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ πανηγύρισαν διακριτικά, αφού στον φάκελο για τον Γ. Ελεγκτή προσέθεσαν και σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Κοινοβουλίου, που χαρακτηρίζει τις πράξεις του ανεπίτρεπτες και μάλιστα με υπογραφή των ένθερμων υποστηρικτών του και διαπρύσιων κηρύκων του που δεν είναι άλλοι από το ΑΚΕΛ- ΔΗΚΟ- Οικολόγοι.

Όπως λένε οι παροικούντες στο Προεδρικό- Πινδάρου, όταν σε χαρακτηρίζει με την ψήφο του ανεπίτρεπτο ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ, η ΑΝΝΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥ τότε δεν χρειάζεται άλλου είδους τεκμηρίωση για τα περαιτέρω…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X