ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απάντηση Κυβέρνησης στις επικρίσεις ΑΚΕΛ:«Δεν είναι ώρα για λαϊκισμούς»

Η Κύπρος κατατάσσεται ανάμεσα στις πέντε καλύτερες χώρες για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, αναφέρει ανάμεσα σε άλλα η ανακοίνωση

Απάντηση στις επικρίσεις ΑΚΕΛ για τη διαχείριση της πανδημίας, έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

Η κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει το σκηνικό γύρω από την προμήθεια των εκατοντάδων χιλιάδων rapid test αντιγόνου Covid19 που έχει αγοράσει το κράτος τους τελευταίους μήνες. Το Σωματείο Αντιπροσώπων Ιατρικού και Επιστημονικού Εξοπλισμού Κύπρου έχει ήδη θέσει σειρά ζητημάτων προς το Υπουργείο Υγείας.
Το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για δύο ζητήματα:
Να απαντήσει αν υπήρξε ή όχι θέμα αισχροκέρδειας στα rapid test και πώς σκοπεύει να την αντιμετωπίσει;
Για σκοπούς διαφάνειας να δώσει όλες τις πληροφορίες σχετικά με την εταιρία στην οποία κατακυρώθηκε η αγορά των rapid test και η οποία είχε συσταθεί 40 μέρες πριν.

Η απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Η Κύπρος κατατάσσεται ανάμεσα στις πέντε καλύτερες χώρες για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού. Είναι πρώτη σε διενέργεια τεστ στην Ευρώπη και την ώρα που χώρες με ζηλευτά συστήματα υγείας αντιμετώπισαν κίνδυνο κατάρρευσης τους, με χιλιάδες νεκρούς, κατάφερνε να ανταποκριθεί με επάρκεια στις ανάγκες της πανδημίας.

Η ΕΕ, αναγνωρίζοντας τον τρόπο που η Κυπριακή Δημοκρατία χειρίστηκε την πανδημία ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών, έθεσε τη χώρα μας ως συντονίστρια χώρα στο Πρόγραμμα Δικτύου Κλινικών Δοκιμών Εμβολίων για τον Covid-19.

Η Κύπρος υιοθέτησε τα ίδια περιοριστικά μέτρα τα οποία χρησιμοποίησαν δεκάδες ανεπτυγμένες και δημοκρατικές χώρες στην ΕΕ και αλλού, μάλιστα για σαφώς μικρότερη συγκριτικά χρονική περίοδο, αλλά και σε έκταση των μέτρων.

Το ΑΚΕΛ κατά παράδοξο τρόπο, την ώρα που κέντρα εστίασης παραμένουν κλειστά, ποδοσφαιρικοί αγώνες γίνονται χωρίς την παρουσία φιλάθλων, γάμοι γίνονται με ελάχιστο αριθμό παρευρισκόμενων, κηδεύονται νεκροί στην απουσία φίλων και συγγενών, δεν πραγματοποιούνται συναυλίες, την ώρα που εργαζόμενοι και επιχειρήσεις κάνουν αιματηρές θυσίες για να διαφυλαχθεί το υπέρτατο αγαθό της ζωής και της υγείας των πολιτών, ζητά ακύρωση του διατάγματος που επιτρέπει τις μαζικές διαδηλώσεις στους δρόμους, επικαλούμενο δήλωση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών που καμία απολύτως σχέση δεν έχει με τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο.

Θα έχει σε κάθε περίπτωση την ευκαιρία το ΑΚΕΛ, να εκφράσει τις απόψεις του κατά τη διάρκεια της Συνόδου Αρχηγών των κομμάτων στην παρουσία και των μελών της επιδημιολογικής συμβουλευτικής ομάδας που θα πραγματοποιηθεί αύριο υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Είναι η ώρα ευθύνης όλων των πολιτικών δυνάμεων για να διαχειριστούμε σωστά την πανδημία και να προστατεύσουμε την υγεία και τη ζωή των συμπολιτών μας, για να επανέλθουμε το ταχύτερο στη κανονικότητα, και όχι ώρα για συνθήματα και λαϊκισμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X