ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απαντά στον ΠτΔ το ΑΚΕΛ για την Αριστοτέλους – «Επιμένει να την διορίσει»

«Με άλλα λόγια, η Άννα Αριστοτέλους έχει προσωπική ευθύνη για αυτή την απάνθρωπη μεταχείριση του Κ. Παπακώστα»

24news team

Το ΑΚΕΛ μέσα από επίσημη του ανακοίνωση απαντά στον ΠτΔ σχετικά με τον διορισμό της κ. Άννας Αριστοτέλους ως Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα. Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει πως «Ο κ. Χριστοδουλίδης λοιπόν επιμένει ότι θα διορίσει σε θέση για ανθρωπιστικά καθήκοντα, ένα πρόσωπο που σύμφωνα με το Δικαστήριο ευθύνεται για παράνομη και απάνθρωπη μεταχείριση ενός ανθρώπου βαριά άρρωστου».

Αυτούσια η ανακοίνωση

Ο κ. Χριστοδουλίδης απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας για τον διορισμό της κ. Αριστοτέλους.

Πριν 4 μέρες, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας έκρινε ότι η παράλειψη της Διεύθυνσης των Κεντρικών Φυλακών να παραχωρήσει στον αείμνηστο Κώστα Παπακώστα το δικαίωμα αυλισμού «αποτελεί απάνθρωπη μεταχείριση και παραβίαση του δικαιώματος του ως τούτο προστατεύεται από το άρθρο 3 της ΕΣΔΑ και το άρθρο 8 του Συντάγματος». Με άλλα λόγια, η Άννα Αριστοτέλους έχει προσωπική ευθύνη για αυτή την απάνθρωπη μεταχείριση του Κ. Παπακώστα, που κράτησε δύο χρόνια και με την οποία επιδεινώθηκε η υγεία του και οδηγήθηκε στον θάνατο.

Ο κ. Χριστοδουλίδης λοιπόν επιμένει ότι θα διορίσει σε θέση για ανθρωπιστικά καθήκοντα, ένα πρόσωπο που σύμφωνα με το Δικαστήριο ευθύνεται για παράνομη και απάνθρωπη μεταχείριση ενός ανθρώπου βαριά άρρωστου. Αφού ο κ. Χριστοδουλίδης δεν σέβεται τη μνήμη του Κώστα Παπακώστα, ας σεβαστεί τουλάχιστον τις αποφάσεις του Δικαστηρίου.

Η δήλωση που είχε προηγηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σε ερώτηση για τον διορισμό της κας Άννας Αριστοτέλους στο Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας και τις επικρίσεις από πλευράς ΑΚΕΛ,απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όπως είπε, «είναι καλά να αναμένουν να δουν ανακοινώσεις πριν κάνουν κριτική. Η κα Αριστοτέλους έχει μετατεθεί ως δημόσιος λειτουργός στο Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας για να ασχολείται με θέματα εγκλωβισμένων και αγνοουμένων. Υπάρχουν και άλλα θέματα στο Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας, για παράδειγμα το θέμα των αποδήμων, όπου κάποιος άλλος θα διοριστεί. Από κει και πέρα θυμάμαι τις δηλώσεις του τέως ΓΓ του ΑΚΕΛ όταν επισκέφθηκε τις Φυλακές όταν η κα Αριστοτέλους ήταν εκεί, με πόσο κολακευτικά λόγια μίλησε για την κα Αριστοτέλους. Από κει και πέρα αντιλαμβάνεστε ότι κάποιοι αρέσκονται να κάνουν κριτική για το οποιοδήποτε θέμα. Είμαστε εδώ για να μας κρίνει όλους η κοινωνία καθημερινά».

Η πρώτη ανακοίνωση ΑΚΕΛ 

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΑΚΕΛ σχετικά με τον διορισμό της Άννας Αριστοτέλους. Όπως αναφέρει το κόμμα, «Ο διορισμός της Άννας Αριστοτέλους στην θέση της Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα συνιστά προσβολή στη μνήμη του Κώστα Παπακώστα που υπέστη την απανθρωπιά και την εκδικητικότητα της προηγούμενης κυβέρνησης.»

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η απόφαση του Δικαστηρίου Λευκωσίας κατέδειξε την τέως διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών ως μία εκ των υπευθύνων για την παράνομη και εξευτελιστική μεταχείριση του αείμνηστου Κώστα Παπακώστα με την οποία οδηγήθηκε στον θάνατο.

Ο διορισμός της Άννας Αριστοτέλους στην θέση της Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα συνιστά προσβολή στη μνήμη του Κώστα Παπακώστα που υπέστη την απανθρωπιά και την εκδικητικότητα της προηγούμενης κυβέρνησης. Συνιστά επίσης περιφρόνηση προς την απόφαση του Δικαστηρίου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλείται να ανακαλέσει αυτό τον απαράδεκτο και προσβλητικό διορισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση