ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χάρης Γεωργιάδης: «Καλά γιατί με ρωτάτε για τον Νίκο»;

Οι δηλώσεις του Αν. Προέδρου του ΔΗΣΥ για την Δημοσκόπηση της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»

24news team

Στην πρωινή εκπομπή του «ΣΙΓΜΑ», το «ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ», με τον δημοσιογράφο Ανδρέα Δημητρόπουλο, φιλοξενήθηκε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Χάρης Γεωργιάδης, όπου ανάμεσα σε άλλα ερωτήθηκε και για την χθεσινή δημοσκόπηση της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ».

Ο δημοσιογράφος αρχικά του έθεσε το ερώτημα αναφορικά με την πρόθεση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη, να κατέλθει υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές: «Χθες είχε μία πολύ μεγάλη έρευνα και δημοσκόπηση η «Καθημερινή» και τον θέλει πρώτο σε προτίμηση με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο πιθανόν υποψήφιο και κάποιες δηλώσεις που κάνατε εσείς φαίνεται να τον ακυρώνεται».

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, απάντησε καταφατικά: «Από που και ως που; Ένα συνέδριο, πάνω από 1500 σύνεδροι. Τόσοι είναι που έχουν την ευθύνη, αφού αξιολογήσουν όλα τα δεδομένα, ποιος είναι ο δημοφιλής ποιος είναι ο κατάλληλος. Έχουν το δικαίωμα κατά την κρίση τους να επιλέξουν ποιος θα στηριχθεί από τον ΔΗΣΥ.

Το κάθε μέλος και στέλεχος έχει το δικαίωμα να επιλέξει… Δεν έχει το δικαίωμα ο Χριστοδουλίδης και ο κάθε Χριστοδουλίδης να ζητήσει την ψήφο των συνέδρων;»

Εν συνεχεία, ο κ. Δημητρόπουλος του έθεσε το ερώτημα για το ενδεχόμενο στήριξης μιας ανεξάρτητης υποψηφιότητας Χριστοδουλίδη.

Απαντώντας ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Έχει επιβεβαιώσει ότι θα είναι ανεξάρτητος; Θα τον εξέθετα αν έλεγα ότι άκουσα ότι θα κατεβεί ανεξάρτητος. Το αντίθετο είπε ο άνθρωπος, ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.»

«Έχει τα προσόντα ο Νίκος Χριστοδουλίδης, είναι εκλέξιμος;»

«Δεν είμαι εγώ που θα κάνω την επιλογή. Θα είμαι ένας από τους 1500 συνέδρους. Πρώτα θα δω ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι… Θα έχουμε κάλπη, μυστική ψηφοφορία. Έτσι λειτουργεί ο ΔΗΣΥ….

Εγώ δεν δέχομαι κινήσεις διασπαστικές που παραβιάζουν αυτές τις δημοκρατικές διαδικασίες. Ο κάθε ένας αν έχει να πει, να έρθει να το πει στο Συνέδριο. Εγώ δεν θα απαντήσω εκ των προτέρων πριν ακούσω τι έχει να προτείνει. Καλά γιατί με ρωτάτε για τον Νίκο»;

«Είναι μια περίπτωση που μπορεί να παίξει στις προεδρικές εκλογές», επεσήμανε ο δημοσιογράφος απαντώντας προς στον αναπληρωτή πρόεδρο του ΔΗΣΥ.

«Εάν ισχύει αυτό που λέτε θα καλωσόριζα τον Νίκο Χριστοδουλίδη μέσα στο Συνέδριο. Δεν θα αποφασίσω εκ των προτέρων, πριν καν προκηρύξουμε τη διαδικασία. Ούτε πρέπει κάποιοι να μας σπρώξουν εκ των προτέρων να κάνουν την επιλογή, να τοποθετηθούμε. Μήπως αυτό θέλουν κάποιοι;»

Εν συνεχεία ο Χάρης Γεωργιάδης απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα δήλωσε ότι «Καλά είναι αντιδημοκρατική αυτή η απαίτηση. Μα είναι αντιδημοκρατική απαίτηση όποιος επιθυμεί να θέσει τον εαυτό του και να διεκδικήσει το χρίσμα να το πράξει μέσα από το Συνέδριο. Αυτό είναι αντιδημοκρατικό; Είπαμε ότι δεν έχει κάποιος το απόλυτο κατοχυρωμένο δικαίωμα να ενδιαφερθεί και να ζητήσει τη στήριξη των Συνέδρων του ΔΗΣΥ;».

Τέλος, ο κ. Δημητρόπουλος του έθεσε το ερώτημα, εάν εξάγεται κάποιο συμπέρασμα από την δημοσκόπηση, τονίζοντας, ότι σε τόσες πολλές προσωπικότητες ο Υπουργός Εξωτερικών έρχεται πρώτος σε δημοτικότητα.

«Ναι λέει κάτι. Ότι αυτή τη στιγμή είναι ο πιο δημοφιλής. Είναι ένα δεδομένο που προκύπτει από αυτή τη δημοσκόπηση… Απάντησα και χθες ότι ναι να βλέπουμε τη δημοτικότητα, αλλά δεν είναι το μόνο κριτήριο. Να βλέπουμε και την ικανότητα, τα ηγετικά χαρακτηριστικά και την καταλληλόλητα».

 

Το βίντεο με τις δηλώσεις του Χάρη Γεωργιάδη:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X