ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τουρκικές βολές σε ΗΠΑ για τη συμφωνία με την Κύπρο

Το τουρκικό ΥΠΕΞ καλεί τις ΗΠΑ να αναθεωρήσουν αυτή την πολιτική

ΚΥΠΕ

Τη συμφωνία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας με την εθνοφρουρά της πολιτείας Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ καταδικάζει το τουρκικό ΥΠΕΞ, υποστηρίζοντας ότι ενθαρρύνει τον εξοπλισμό της ε/κ πλευράς.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι καταδικάζει την υπογραφή της συμφωνίας, αφότου η Κυπριακή Δημοκρατία «συμπεριλήφθηκε στο Πρόγραμμα Κρατικής Συνεργασίας του Γραφείου Εθνικής Φρουράς στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ τον περασμένο Οκτώβριο».

«Υποστηρίζουμε τη δήλωση του υπουργείου εξωτερικών της τδβκ σχετικά με το θέμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, «με την άρση του εμπάργκο όπλων κατά της ελληνοκυπριακής διοίκησης το 2022, οι ΗΠΑ διατάραξαν την ισορροπία στο νησί της Κύπρου έναντι των Τουρκοκυπρίων». «Αυτά τα τελευταία βήματα ενθαρρύνουν την ελληνοκυπριακή πλευρά να εξοπλίζεται», σημειώνει.

Ακόμη, το τουρκικό ΥΠΕΞ καλεί τις ΗΠΑ «να αναθεωρήσουν αυτή την πολιτική, που δεν εξυπηρετεί με κανέναν τρόπο τη σταθερότητα της περιοχής, και να συμβάλουν σε μια δίκαιη, διαρκή και βιώσιμη λύση του Κυπριακού».

Καταληκτικά, η ανακοίνωση εκφράζει την ελπίδα ότι «η ελληνοκυπριακή πλευρά θα συνειδητοποιήσει το γεγονός ότι η μητέρα πατρίδα και εγγυήτρια Τουρκία δεν θα επιτρέψει να απλώσει κανείς χέρι ενάντια στους Τ/κ» και τονίζει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να κάνει «κάθε βήμα» για να διασφαλίσει την ασφάλεια των Τ/κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση