ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αντιδήμαρχοι ψήφισαν διορισμό των παιδιών τους στην πόλη Χρυσοχούς

Σύμφωνα με την καταγγελία, στην ψηφοφορία συμμετείχαν και οι γονείς των τεσσάρων παιδιών που έκαναν αίτηση για τη θέση. Αυτούσια η επιστολή του Αντιδημάρχου Κρήτου Τέρρα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Επιστολή με αποδέκτες τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Γενικό Ελεγκτή, απέστειλε ο Αντιδήμαρχος Κρήτου Τέρρας, Δέρβης Χαραλάμπους, καταγγέλλοντας κατάχρηση Εξουσίας, Πλημμελής Διοίκηση και Παράνομες Διαδικασίες Συνεδριάσεων στον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς. Η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πόλεως Χρυσοχούς πραγματοποιήθηκε με ένταση αλλά και με έντονες αντιδράσεις από πλευράς αντιδημάρχων, με αφορμή τη μονιμοποίηση τεσσάρων εργατών του Δήμου, των οποίων οι γονείς κατέχουν τη θέση του αντιδημάρχου και οι οποίοι συμμετείχαν στη διαδικασία ψηφοφορίας. 

Όπως ανέφερε μιλώντας στην «Κ» ο κ. Χαραλάμπους, ο Δήμαρχος της Πόλεως Χρυσοχούς, έφερε κάποιους εργάτες, τους οποίους προσέλαβε το προηγούμενο συμβούλιο και μαζί με εκείνους και τέσσερα παιδιά αντιδημάρχων για την κάλυψη των θέσεων εποχικών εργατών γενικών καθηκόντων (κλίμακας Ε5-6).

Σύμφωνα με την καταγγελία του, στην ψηφοφορία, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 26/02/2025, συμμετείχαν και οι γονείς των τεσσάρων παιδιών που έκαναν αίτηση για τη θέση, με τον Αντιδήμαρχο να αναφέρει πως έπρεπε να βγουν εκτός αυτής. «Όταν θα ψηφιζόταν από την Ολομέλεια δεν έβγαλαν έξω από τη ψηφοφορία τους Αντιδημάρχους, των οποίων έκαναν αίτηση τα παιδιά τους».

Όπως επεσήμανε ο κ. Χαραλάμπους, οκτώ αντιδήμαρχοι ψήφισαν υπέρ ανοίγματος νέων θέσεων και προκήρυξη νέου διαγωνισμού και οι υπόλοιποι οκτώ ψήφισαν να προσληφθούν οι ίδιοι. «Με την ψήφο του δημάρχου τελικά αποφασίστηκε όπως παραμείνουν οι ίδιοι».

Το δεύτερο σφάλμα σύμφωνα με τον ίδιο, αφορά τη συνέχιση της σύμβασης απασχόλησης των εποχικών εργατών μετά το πέρας των εννέα μηνών που έληγε η σύμβαση πρόσληψης τους. Μάλιστα, όπως σημειώνει, στη Συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία πραγματοποιήθηκε στις 22 του περασμένου Δεκεμβρίου, για έγκριση των προϋπολογισμών του 2026, έφεραν θέμα στην ατζέντα επιστολή των Συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ που ζητούν τη μονιμοποίηση των εκτάκτων ωρομίσθιων εποχικών εργατών, εφόσον εργάσθηκαν δώδεκα συνεχόμενους μήνες στην υπηρεσία του Δήμου. «Ωστόσο η συνέχιση της εργασίας τους πέραν των 9 μηνών ήταν παράνομη».

Στην τελευταία συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, ο κ. Χαραλάμπους σημείωσε πως συνεχίστηκε «η παράνομη για δεύτερη φορά ψηφοφορία», η οποία έγινε με την παρουσία των τεσσάρων Αντιδημάρχων που τα παιδιά τους συμπεριλαμβανόταν στον κατάλογο των μονιμοποιήσεων, και μετά την αποχώρηση κάποιων Αντιδημάρχων «ψηφίστηκε παράνομα» η μονιμοποίηση των 17 εποχικών εργατών. «Τα πρακτικά της συνεδρίας δεν μας απεστάλησαν για να δούμε πόσοι και ποιοι ψήφισαν υπέρ ή κατά. Ανακοίνωσε μόνο ο Δήμαρχος ότι πέρασε με πλειοψηφία η εισήγηση του».

«Έχει κάθε δικαίωμα να στείλει επιστολή»

Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες του κ. Δέρβη Χαραλάμπους, ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχού, Γιώτης Παπαχριστοφή, σημείωσε πως έχει κάθε δικαίωμα να στείλει επιστολή για να εξεταστεί το θέμα. 

Ο κ. Παπαχριστοφή αρκέστηκε στο να αναφέρει πως, είναι δικαίωμα του να λέει ότι θέλει και να καταγγέλλει το θέμα για να εξεταστεί. 

Αυτούσια η επιστολή

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση