ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ερντογάν - Τατάρ: Ανοίγουν μέρος του παραλιακού μετώπου Βαρωσίων

«Ελπίζουμε ότι το Βαρώσι θα ανοίξει πλήρως για χρήση», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος

Τρέχουν οι εξελίξεις για το Βαρώσι αφού επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για άνοιγμα του παραλιακού μετώπου. Σε δηλώσεις τους ο Ταγίπ Ερντογάν και Ερσίν Τατάρ ανέφεραν ότι την Πέμπτη το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί τις περιοχές που θα ανοίξουν.

Ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι «το 2019 υποσχεθήκαμε το άνοιγμα του Βαρωσιου και τώρα πραγματοποιούμε το πρώτο βήμα», υπογράμμισε επίσης ότι ανοίγει για τον κόσμο η παραλιακή ζώνη και η Οδός Δημοκρατίας με την επίσκεψη στην περιοχή να είναι δυνατή από την Πέμπτη. Ο Τούρκος Πρόεδρος από την πλευρά του είπε ότι, «γνωρίζω την σημασία του ανοίγματος του Βαρωσιού για τους τ/κ. Γνωρίζουμε ότι θα ενοχληθούν κάποια κέντρα. Ωστόσο μέχρι σήμερα πάντα οι τ/κ ήταν αυτοί που έκαναν υπομονή. Δυστυχώς δεν υπήρξε αντίκρισμα για αυτήν την υπομονή, Πλέον κατανοητό ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για συνολική λύση. Καιρός για να οικοδομηθεί ένας νέος οδικός χάρτης πάνω στις νέες πραγματικότητες.Το Βαρώσι ανήκει στους τ/κ».

*Φωτογραφία από την είσοδο της κλειστής πόλης δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Γιενί Ντουζέν, μεταδίδει επίσης την είδηση ότι ξεκίνησαν οι εργασίες του «δήμου».

Δηλώσεις Ερντογάν - Τατάρ για Φυσικό Αέριο

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η θα εντοπίσει φυσικό αέριο και στην Ανατολική Μεσόγειο τονίζοντας ότι οι τ/κ πρέπει οπωσδήποτε να εκπροσωπηθούν στην επικείμενη διάσκεψη για την Α. Μεσόγειο. Πρόσθεσε επίσης όττ η νοοτροπία των ε/κ δεν άλλαξε από το 2004 μέχρι σήμερα. Από την πλευρά του ο Ερσίν Τατάρ είπε και οι τουρκοκύπριοι έχουν δικαίωμα στις γεωτρήσεις ενώ ευχαρίστησε την τουρκική κυβέρνηση για την επανέναρξη παροχής νερού πριν από λίγο από την Ανατολία στα κατεχόμενα

*Μηχανές του λεγόμενου δήμου κατευθύνονται προς το Βαρώσι

Νωρίτερα

Από την άλλη πλευρά, σήμερα το μεσημέρι μεταβαίνοντας σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνεργάτες του ότι «σας έχω μια μεγάλη έκπληξη».

Στον απόηχο της προαναφερόμενης πληροφορίας, δεν αποκλείεται σε λίγες ώρες, στην Άγκυρα κοινή δήλωση Τατάρ-Ερντογάν για το Βαρώσι.

Επίσης τουρκοκυπριακές δημοσιογραφικές πηγές κάνουν λόγο για ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που θέλουν τα συνεργεία του λεγόμενου δήμου της Αμμοχώστου να πιάνουν δουλειά εντός της περίκλειστης πόλης. Ο «Πρέσβης» της Τουρκίας σπεύδει στο Βαρώσι για να ελέγξει τις προετοιμασίες ανοίγματος του Βαρωσιού. Σημειώνεται ότι μέχρι τις 16:00 ώρα Κύπρου, η Άγκυρα και η τ/κ ηγεσία δεν επιβεβαίωνε τις σχετικές φήμες για το Βαρώσι.

ΠΗΓΗ: kathimerini.com.cy / Toυ Νίκου Στέλγια

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Αναβάλλεται η συνεδρία του Υπ. Συμβουλίου

Σε lockdown η κυβέρνηση

Ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής και δύο τουλάχιστον συνεργάτες του έχουν διαγνωστεί θετικοί στον covid -19
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ