ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανδρουλάκης: Δεν πρόκειται να δεχθώ ενημέρωση «στο αυτί»

Οι δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

ΚΥΠΕ

Την κατηγορηματική του άρνηση να μετάσχει σε οποιαδήποτε ενημέρωση που δεν διέρχεται μέσα από τις επίσημες θεσμικές διαδικασίες για την υπόθεση της παρακολούθησής του, εκφράζει ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, απαντώντας στις αιτιάσεις της ελληνικής κυβέρνησης ότι ο ίδιος αρνείται να ενημερωθεί.

«Ξεκαθαρίζω σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να μπω σε προφορική συζήτηση με τις αρχές της ΕΥΠ,  που λειτούργησαν παρά το Σύνταγμα και τους νόμους», αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ζητώ να διαβιβαστεί αμέσως το σύνολο του φακέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να ενημερωθούν με τον πιο επίσημο τρόπο η  Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τους λόγους της παράνομης και αντισυνταγματικής παρακολούθησής μου από την ΕΥΠ», υπογραμμίζει ο ίδιος.

«Δεν πρόκειται να δεχθώ ενημέρωση “στο αυτί”. Δεν πρόκειται να ανεχθώ “απώλεια” ή αλλοίωση στοιχείων. Δεν θα παίξω το παιχνίδι της συνωμοσιολογίας με τις διαρροές για ξένες χώρες. Σας διέψευσαν εκθέτοντας σας οι Πρεσβείες της Αρμενίας και της Ουκρανίας», συμπληρώνει.

Ασκώντας δριμεία κριτική στην ελληνική κυβέρνηση για «παράνομες πρακτικές» αναφορικά με τις παρακολουθήσεις, ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να μετάσχει σε μια «εξωθεσμική διαδικασία, που δεν είναι ούτε νόμιμη ούτε ηθική».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη σε Υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης που ισχυρίζονται ότι «μπορεί να έχει καταστραφεί ο φάκελος της παρακολούθησης».

«Είναι οι ίδιοι που δεν σεβάστηκαν το ελληνικό κοινοβούλιο και παραπλάνησαν τον ελληνικό λαό κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας», τονίζει.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Ανδρουλάκης, η κυβέρνηση ακολουθεί μια πρακτική που επιχειρεί να παρουσιάσει «το θύμα ως θύτη, μη συνεννοήσιμο, μη συνεργάσιμο και εχθρό εν τέλει της ασφάλειας του κράτους».

«Αν δεν ήμουν Ευρωβουλευτής, σήμερα μαζί με μένα και ολόκληρος ο ελληνικός λαός δεν θα γνωρίζαμε τις παρακρατικές μεθόδους, που χρησιμοποίησε η σημερινή κυβέρνηση», αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης.

«Δε θα γνωρίζαμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2021 λίγο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησε να με παρακολουθεί η ΕΥΠ και λίγες μέρες μετά έγινε απόπειρα παγίδευσης μου με το λογισμικό Predator», προσθέτει.

Τονίζει, παράλληλα, ότι από τον δημόσιο λόγο διαφεύγει ότι κατά εκείνη την κρίσιμη πολιτικά περίοδο μέσω της δικής του παρακολούθησης, η ΕΥΠ ουσιαστικά «παρακολουθούσε και ένα ολόκληρο κόμμα, πρώην Πρωθυπουργούς, Βουλευτές, και μέλη του κόμματος», που συνομιλούσαν με τον κ. Ανδρουλάκη για τις εξελίξεις.

«Άρα δεν παγίδευαν μόνο εμένα αλλά ένα ολόκληρο δημοκρατικό κόμμα», επισημαίνει.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι καθυστερεί την έρευνα για το κατασκοπευτικό σύστημα Predator στην Ελλάδα, με το οποίο έγινε απόπειρα παγίδευσης του ιδίου και του οποίου θύμα έπεσε ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης.

«Ως τώρα δεν έχει ελεγχθεί η εταιρεία, που φέρεται να σχετίζεται με αυτό», υπογραμμίζει ο ίδιος.

«Εσείς αποφεύγετε να απαντήσετε  στη διαβολική σύμπτωση πώς ελάχιστες ημέρες αφού ξεκίνησε η  παρακολούθηση της ΕΥΠ, έγινε η επίθεση σε βάρος μου με το Predator. Εσείς  αποφεύγετε να δημοσιοποιήσετε ποιος είναι ο σοβαρός λόγος που με καθιστούσε εκείνη τη συγκεκριμένη περίοδο “εθνικό κίνδυνο”», αναφέρει.

«Άραγε γιατί δεν ήμουν τα προηγούμενα 7 χρόνια ως Ευρωβουλευτής και πώς αυτός ο “εθνικός κίνδυνος” ξεκινά με την υποψηφιότητα μου και παύει να υφίσταται λίγες μέρες μετά την εκλογή μου στην Προεδρία του Κινήματος;», διερωτάται ο κ. Ανδρουλάκης, απευθυνόμενος στην ελληνική κυβέρνηση.

Θέτει το ερώτημα αν «όλα αυτά είναι μία σατανική σύμπτωση ή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής εξόντωσης;»

Τέλος, χαρακτηρίζει ως προσχηματικές τις αλλαγές στο πλαίσιο της ΕΥΠ, στις οποίες προχώρησε χθες η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία διαβούλευση για τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και ότι διατηρείται το καθεστώς υπαγωγής της ΕΥΠ στο πρωθυπουργικό γραφείο, καθώς και η διάταξη για μη ενημέρωση του παρακολουθούμενου για λόγους εθνικής ασφαλείας.

«Προσπαθήσατε όπως αποδεικνύουν τα γεγονότα, να θέσετε σε ομηρία εμένα και μία ολόκληρη Παράταξη για να πετύχετε τους σκοτεινούς σας σκοπούς», καταλήγει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για μια υπόθεση που εκθέτει διεθνώς τη χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση