ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανασχηματισμός: «Νέα κυβέρνηση Αναστασιάδη και νέοι βουλευτές ΔΗΣΥ»

Άρχισαν να «παίζουν» ονόματα

Με δύο ονόματα, τα οποία «παίζουν» για συγκεκριμένες θέσεις, μετά τον επικείμενο ανασχηματισμό, επανέρχεται ο Ονασαγόρας, μέσω της στήλης του, #PoliticsBlog στην «Καθημερινή». Όπως προκύπτει από το άρθρο, η νέα χρονιά θα μας βρει με νέα κυβέρνηση και νέους βουλετές του ΔΗΣΥ.

Όσον αφορά τα ονόματα δύο εκ των πιθανών νέων υπουργών, αυτοί είναι οι Νίκος Τορναρίτης και Νίκος Νουρής, με τον πρώτο να φλερτάρει με το Υπουργείο Παιδείας.

Αυτούσιο το απόσπασμα:

«Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης θα γίνει, όπως πληροφορούμαι, γύρω στα τέλη Νοεμβρίου. Όπως μου ανέφερε πηγή μου: "Η νέα χρονιά θα μας βρει με νέα κυβέρνηση Αναστασιάδη, νέους υπουργούς, υφυπουργούς αλλά και νέους βουλευτές του ΔΗΣΥ αφού κάποιοι από τους υφιστάμενους πρόκειται να υπουργοποιηθούν".

Στην ερώτησή μου εάν όντως "παίζουν" τα ονόματα του Τορναρίτη και του Νουρή για υπουργοποίηση η απάντηση ήταν θετική. "Παίζουν και αυτά, παίζουν και άλλα" μου είπε, σημειώνοντας πως "ο Τορναρίτης έχει όντως μια δυναμική για το υπουργείο Παιδείας για πολλούς λόγους: Και λόγω καταγωγής και ιδιαίτερης οικογενειακής σχέσης με τα θέματα παιδείας, και λόγω της επιτυχημένης θητείας του στην κοινοβουλευτική επιτροπή Παιδείας αλλά και της πολύχρονης ενασχόλησης με θέματα παιδείας ως αρμόδιος στον ΔΗΣΥ αλλά και λόγω του χαρακτήρα του".

"Λόγω του χαρακτήρα του;" ρώτησα για να λάβω την απάντηση: "Κάποιοι ίσως θεωρούν πως υπερβάλλει όταν υποστηρίζει τις θέσεις του, άλλο όμως να είσαι έντονος και παθιασμένος και άλλο άτεγκτος και άτσαλος. Ο Νίκος έχει αποδείξει πολλές φορές ότι μπορεί να λειτουργήσει ως συναινετικό στοιχείο μεταξύ εκπαιδευτικών και κυβέρνησης. Το έπραξε στο παρελθόν με επιτυχία και θα μπορούσε να το πράξει και από τη θέση του υπουργού Παιδείας. Μη σας πω ότι είναι ο μόνος που λόγω προϊστορίας έχει προοπτική να πετύχει με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση".».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X