ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αναστέλλει την λειτουργία του πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα - Επιστρέφει την ετήσια χρηματοδότηση

Η απόφαση πάρθηκε έπειτα από πρόταση του επικεφαλής του κόμματος.

Απόφαση για αναστολή της λειτουργίας του έλαβε το Ποτάμι, έπειτα από σχετική πρόταση του επικεφαλής του, Σταύρου Θεοδωράκη.

Παράλληλα, αποφασίστηκε το Ποτάμι να αρνηθεί την ετήσια χρηματοδότηση ύψους 100 χιλιάδων ευρώ, που βάσει νόμου δικαιούται, για το ποσοστό που έλαβε στις Ευρωεκλογές.

Αν το Υπουργείο Εσωτερικών της Ελλάδας δεν μπορεί για τυπικούς λόγους να σταματήσει τη χρηματοδότηση, τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ποτάμι θα ζητήσει το ποσό να πηγαίνει κάθε χρόνο στις υποτροφίες που ήδη δίνει το ΕΚΠΑ σε υποψήφιους διδάκτορες μετά την πρόσφατη δωρεά 500.000 ευρώ από τα ταμεία του κόμματος.

Στη σχετική απόφαση γίνεται απολογισμός της πενταετούς δράσης του Ποταμιού, όπου μεταξύ άλλων, σημειώνεται: «Αγωνιστήκαμε με σχέδιο και πάθος και ωθήσαμε την κοινωνία να κάνει βήματα μπροστά. Πολεμηθήκαμε άγρια από όλους αυτούς που θεωρούν την πολιτική ως κομματικό φέουδο και τη χρησιμοποιούν για να έχουν οι ίδιοι και οι παρέες τους μια άκοπη ζωή.

Νικήσαμε σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις χωρίς να μιμηθούμε την ηθική, τον τρόπο οργάνωσης, ψηφοθηρίας και δανειοδότησης των παραδοσιακών σχημάτων».

Αναφορικά με τους λόγους αναστολής λειτουργίας του κόμματος, το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού αναφέρει ότι η αμετάκλητη απόφαση του επικεφαλής να παραιτηθεί, σε συνδυασμό με την πολιτική συγκυρία και τα όσα έχουν συμβεί και έχουν πλήξει πολλαπλώς το Ποτάμι, κάνουν δύσκολη τη συνέχιση της λειτουργίας του με τρόπο που να απαντάει στην ιστορία του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X