ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αναστασιάδης: «Δεν θα μείνουμε με τα χέρια δεμένα»

Απαντά για το τουρκικό show στο Βαρώσι

Αντλώντας δύναμη από τη δική σας πίστη και διεκδικητικότητα, θα συνεχίσουμε άοκνα να αγωνιζόμαστε προκειμένου να μπορέσουμε σύντομα να οδηγηθούμε σε μια βιώσιμη και ειρηνική λύση, ώστε να γίνει δυνατή η επιστροφή στην Αμμόχωστο και στις άλλες κατεχόμενες περιοχές του νησιού μας. Αυτο ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδη στην εκδήλωση επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων εκκλησιαστικής διακονίας του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ.κ. Βασίλειου.

«Οι χθεσινές προκλητικές ενέργειες των Τούρκων στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου δεν γίνονται και δεν θα γίνουν αποδεκτές. Μόλις πρόσφατα είχαμε επανάληψη των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, του 550 και όχι μόνο, και παρά ταύτα χθες γίναμε μάρτυρες μιας απαράδεκτης κατάστασης, όπως απαράδεκτη βεβαίως είναι και η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας είτε στην ξηρά είτε στην ΑΟΖ της. Δεν θα μείνουμε με τα χέρια δεμένα. Η διπλωματική οδός, το διεθνές δίκαιο, οι ευρωπαϊκές αρχές και αξίες είναι εκείνες που υπαγορεύουν και χαράσσουν το τι δέον γενέσθαι ευθύς αμέσως.

Η σύσσωμη παρουσία μελών τόσο της Εκκλησίας της Κύπρου όσο και εκπροσώπων Ορθοδόξων Εκκλησιών, της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και πλήθους λαϊκών, είναι επιβεβαιωτική και πρόδηλη της τιμής και του σεβασμού στο εκκλησιαστικό, θεολογικό και πνευματικό σας ανάστημα, ως επίσης της εκτίμησης και της αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς σας στην Εκκλησία, την κοινωνία και την πατρίδα μας ευρύτερα.

Στο πρόσωπο σας συναντούμε τη συνύπαρξη της άρτιας Θεολογικής κατάρτισης, του ήθους, της ευγένειας, της πατρότητας, της ηγετικής εκείνης μορφής που λαμπρύνει τόσο την Εκκλησία της Κύπρου όσο και τη δοκιμαζόμενη Πατρίδα μας.

Επί τούτοις σας εύχομαι υγεία και μακροημέρευση, έτσι ώστε να συνεχίσετε το πολυποίκιλο έργο σας, το οποίο είθε σύντομα να καταξιωθείτε να επιτελείτε στη φυσική σας έδρα στην Αμμόχωστο, σε μία ελεύθερη μητροπολιτική περιφέρεια, επ’ αγαθώ ολόκληρης της Εκκλησίας της Κύπρου και της πατρίδας μας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X