ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Pegasus: Πότε έρχεται στην Κύπρο η διερευνητική αποστολή

Η ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής

ΚΥΠΕ

Στην Κύπρο θα βρίσκεται την 1η Νοεμβρίου διερευνητική αποστολή της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη χρήσης του λογισμικού Pegasus και αντίστοιχου κατασκοπευτικού λογισμικού παρακολούθησης (PEGA), ανακοινώθηκε επίσημα από την κοινοβουλευτική επιτροπή.

Η μετάβαση της αποστολής στην Κύπρο θα προηγηθεί της επίσκεψης στην Ελλάδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 2 με 4 Νοεμβρίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση μέσω Twitter.

Όπως αναφέρεται, η αποστολή «θα διερευνήσει αναφορές για παράνομη χρήση λογισμικών παρακολούθησης (σ.σ.: spyware) κατά πολιτών, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών και των ΜΜΕ».

Υπενθυμίζεται πως η επιτροπή PEGA πραγματοποίησε ήδη ανοιχτή ακρόαση με τη συμμετοχή των Ελλήνων δημοσιογράφων Θανάση Κουκάκη και Σταύρου Μαλιχούδη, που είχαν πέσει θύματα παρακολούθησης, καθώς και της δημοσιογράφου Ελίζας Τριανταφύλλου η οποία διερεύνησε το θέμα για την ιστοσελίδα Inside Story.

Στη συζήτηση είχαν γίνει αρκετές αναφορές στις δραστηριότητες και στην Κύπρο των εταιριών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X