ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στήριξη ανέργων - Επίδομα 500 ευρώ για όσους εξάντλησαν το ανεργιακό

Τι δήλωσαν οι αρμόδιοι Υπουργοί

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που κρίθηκαν αναγκαία έπειτα από την επιβολή του νέου lockdown από την ερχόμενη Κυριακή μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Δηλώσεις Υπουργού Εργασίας

Το πρώτο Σχέδιο αφορά την πλήρη αναστολή εργασιών επιχειρήσεων

Μισθολογική κάλυψη εργοδοτών και εργαζόμενων σε εστίαση και malls. 

Επεκτείνονται και τον Ιανουάριο τα σχέδια στήριξης εργασίας.Το πρώτο Σχέδιο αφορά την πλήρη αναστολή εργασιών επιχειρήσεων. Αφορά όλες τις επιχειρήσεις σε εμπορικά κέντρα. Θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση. Αν έχουν 9 εργοδοτουμένους θα επιδοτούν 100%.

Το δεύτερο νέο σχέδιο αφορά τη μερική αναστολή εργασιών. Αφορά εργοδότες που μπορούν να εργαστούν με τηλεργασία ή παράδοση κατ'οίκον. 

Στόχος της Κυβέρνηση είναι να στηρίξει τις μικρές επιχειρήσεις. Συνεχίζεται το σχέδιο για την επηρεαζόμενη ξενοδοχειακή βιομηχανία. Κάλυψη επιδότησης 100% για όσες επιχειρήσεις δεν θα εργαστούν καθόλου. Βασική παράμετρος να μην έχουν απολύσει οι εργοδότες.

Στήριξη ανέργων - Επίδομα 500 ευρώ για όσους εξάντλησαν το ανεργιακό

Δηλώσεις Υπουργού Οικονομικών 

Δυστυχώς η εξέλιξη της πανδημίας αναγκάζει και την Κύπρο να λάβει μέτρα. Είμαστε εδώ να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία αναφέρει ο ΥΠΟΙΚ. Ανακοινώνουμε το μεγαλύτερο πακέτο μέχρι σήμερα προς στήριξη των συμπολιτών μας που πλήττονται από την πανδημία.

Πακέτο με δικαιούχους επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζομένους με μείωση κύκλου εργασιών 35%. Καλύπτουν και νέες επιχειρήσεις τα σχέδια. 30.000 επιχειρήσεις θα λάβουν επιδότηση.

To ανώτατο ύψος της επιχορήγησης είναι στις 300 χιλιάδες ευρώ και κατώτατο στα 1000 ευρώ. 

Το τρίτο σχέδιο αφορά αναστολή δόσεων για 6 μήνες υπό προυποθέσεις. Η περίοδος αναστολής δόσεων αφορά από 1.1.2021 μέχρι 30.6.21.

Πρόσθετα μέτρα στήριξης των ενοικιαστών αφορά το τέταρτο σχέδιο. Αναστολή για 2 μήνες το 70% του ενοίκιου επηρεαζόμενων επιχειρήσεων.

Το 5ο σχέδιο αφορά 6μηνη παράταση του σχεδίου επιτοκίων για νέα επιχειρηματικά δάνεια. Δεν χωρούν πολιτικά παιχνίδια σε αυτή την μάχη ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X